15. oktober 2020  |   Branchenyt  |   Marked

Marked med mundbind

April og maj dykkede. Juni og juli strålede. Samlet ligger omsætningen inden for hvidevarer mm. nu over rekordåret 2019.

Marked
15. oktober 2020  |   af Henrik Egede

2020 har givet os den største udfordring siden anden verdenskrig.

I de første stille uger af covid-19-krisen forventede alle en meget negativ udvikling. Fabrikker lukkede, forsyningslinjer tørrede ud. Fysiske butikker og storcentre lukkede. Millioner af mennesker verden over blev sendt hjem.

Netop ”hjem” har vist sig at være nøglen til en paradoksal genfødsel af markedet for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater. Vi arbejder hjemme. Spiser hjemme. Underholder os hjemme. Forbrugerne har efter den første panikfase reageret ved at investere i hjemmet. Nye køleskabe, vaskemaskiner, kaffemaskiner, ovne, støvsugere, vinkøleskabe…

April og maj dykkede. Juni og juli strålede. Samlet ligger omsætningen inden for hvidevarer mm. nu over rekordåret 2019. Der tales om ”hævnkøb”. Forbrugerne, som ikke har brugt penge på rejser og restaurantbesøg, har ”hævnet sig” ved at købe lækre hvidevarer til hjemmet. Markedet med mundbind har fungeret over al forventning…

Covid-19-krisen er ikke ovre – og vi kan i næste kvartal stå med nye udfordringer. Enlig svale gør ingen sommer.

Lad os alligevel glæde os lige nu. Messerne Formland og IFA blev gennemført i nye, minimalistiske formater. Der ER liv i branchen – og produktnyheder til alle vore hjem. Hvor vi – midlertidigt – opholder os mere end nogensinde.

covid-19 | formland | ifa messe | rekordår
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

Ztove – med en enkelt grads præcision
En mislykket pandekage var starten. På Fyn ligger en ung dansk virksomhed, der vil sikre, vi kan lave mad ved præcise temperaturer. Hvidvare-Nyt har besøgt Ztove, som er nyt medlem af APPLiA Danmark.

SMEG med usædvanligt tilbud 
Den italienske producent SMEG giver fra og med 1. februar 2024 et usædvanligt tilbud: prøv produkter i 100 dage i ro og mag - og returnér varerne med fuld fortrydelsesret.

2023 var noget hø
Markedet i 2023 var negativt. Lyspunkterne var bl. a. vaskemaskiner og især årets højdespringer: airfryeren!

Black Week er dobbelt op
GfK: Forbrugerne køber de dyrere "premium"-produkter i Black Week.

Whiteaway i stort opkøb
Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har foretaget et strategisk opkøb af Bolind, som leverer hvidevarer til det almene boligmarked i Danmark.

Lyse udsigter for Black Friday?
Ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at detailhandlerne kan se frem til en god Black Friday – især når det gælder elektronik og el-udstyr.

Udfordrende Black Friday
3,4 mia. kr. er, hvad danske forbrugere forventes at købe ind for på i Black Friday og i Black Week 2023.

Whiteaway vinder markedsandele
Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har offentliggjort årsregnskab for 2022/2023. Regnskabsåret, som blev afsluttet ved indgangen til august, viser en samlet omsætning på 2,3 mia. kr. og et resultat efter skat på 15 mio. kr.

Hvidevarer tilbage i byens centrum
Miele åbnede 31. august sit nye Experience Center i København. Miele vil nudge og uddanne forbrugeren til bedre brug af produkterne.


Annonce