2. maj 2023  |   Kort nyt

Marked Q1 – ned og op

Markedet i første kvartal af 2023 har helt som ventet svært ved at klare sig imod det stærke marked på samme tidspunkt sidste år.

Kort nyt
2. maj 2023  |   af Henrik Egede

Markedet i første kvartal af 2023 har helt som ventet svært ved at klare sig imod det stærke marked på samme tidspunkt sidste år.

For hvidevarer (MDA) viser APPLiAs markedsdata en samlet tilbagegang på 8 pct. i værdi. Målt i styksalg af tilbagegangen større: 14 pct. 2022 kan dog fortsat klare sig i forhold til 2019, der var seneste normalt markedsår før pandemien. I forhold til 2019 er styksalget af hvidevarer stort set det samme, men værdien 4% større. 

For små elektriske husholdningsapparater (SDA) viser første kvartal af 2023 en fremgang på ca. 25% i forhold til 2022. Her angår tallene den del af markedet, som APPLiA repræsenterer – og er præget af ændringer i medlemskredsen.

markedet 2023 | markedsdata | mda | sda
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.