3. april 2023  |   Branchenyt  |   APPLiA

Med usikre forventninger

APPLiA går ind i det ny år med en målsætning om fortsat at være ”torv” og samlingsplads for branchen.

APPLiA
3. april 2023  |   af Henrik Egede

Ak, hvor forandret.
Her går man og tænker, at ”Danmark er faldet noget af på den”. Det er 30 år siden, den danske eksport af hvidevarer, primært køle- og fryseskabe, var større end importen. Nationaløkonomisk er branchen blevet en underskudsforretning.

Men så kommer Jydske Vestkysten med den vidunderlige historie om Bjarne. Nyheden om, at opvasketab’en er en dansk opfindelse. Udtænkt og udviklet af kemikeren Bjarne Skindhøj i den lille jyske by Hammel. Læs selv historien inde i bladet.
Danmark kan alligevel noget. Dansk kreativitet kan, overraskende, sætte sit konkrete præg på den forunderlige verden, der handler om elektriske husholdningsapparater. Danmark er et eventyrland.

APPLiA går ind i det ny år med en målsætning om fortsat at være ”torv” og samlingsplads for branchen – for leverandører, forhandlere og de meningsdannere, der følger med i hvidevarer, små elektriske husholdningsapparater og forbrugerelektronik. Det vil vi gerne også i år leve op til.

Markedet går ind i det ny år med usikre forventninger. 2022 gik rimeligt. Mindre styksalg, men en lille stigning i værdien af salget. Vi kan, skal og vil ikke her levere skråsikre spådomme om 2023. Men vi kan se, at tendenserne går i retning af mere smart, mere AI og mere fokus på reparation og genbrug.

Følg med i bladet – og på portalen www.hvidvare-nyt.dk – og se, hvad året bringer.

applia danmark | henrik egede
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
APPLiA Markedsdata bliver nordiske  
APPLiA (og tidligere FEHA) har i mere end 30 år leveret grundlæggende markedsdata om afsætningen i det danske marked til sine medlemmer.

Alfred på årsmøde  
Alfred Josefsen, tidligere direktør for Irma, er hovedtaler på APPLiA Danmarks årsmøde, som finder sted torsdag den 18. april på Konferencecenter KolleKolle i Værløse.

En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

APPLiA Medlemsmøde: 2024 venter … 
APPLiA Danmark er klar til efterårets medlemsmøde, som finder sted torsdag den 26. oktober kl. 15 på Kollekolle i Værløse.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

APPLiA og associerede
APPLiA Danmark har i årevis samlet leverandører af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

APPLiA Danmark – årsmøde 20. april 
APPLiA Danmark har inviteret til generalforsamling og branchedag torsdag den 20. april på Kongebrogården i Middelfart.

Er der penge?
Jamen, folk bruger ingen penge lige nu … Det sagde en bekendt for et par dage siden.

En sårbar verden
Det økonomiske humør i Danmark er ikke det bedste. Forbrugertilliden er den laveste siden 1988.


Annonce