15. oktober 2020  |   TEMA  |   Det smarte hjem  |   Produktnyt  |   Hårde hvidevarer  |   Varm  |   Ovn

Miele: Ovn med “madgenkendelse” får verdenspremiere i Danmark

Miele har udviklet to nye ovn-finesser, som firmaet i første omgang har valgt at teste på det danske marked. Den første finesse hedder Smart Food ID og fungerer ligesom mobilens ansigtsgenkendelse – bare med mad. Den anden nye finesse hedder Smart browning control, og den er specifikt rettet mod den evigt populære livret: pizza!

Ovn
15. oktober 2020  |   af Søren Bang Hansen

Når ovnen har indbygget kamera, kan man overvåge flæskestegen fra sin mobil – og skrue ned inde fra sofaen, hvis sværen brunes for tidligt. Det er da smart, men nu bliver det smartere. Miele har nemlig udviklet to nye ovn-finesser, som firmaet i første omgang har valgt at teste på det danske marked. Angiveligt fordi danskerne er europamestre i brugen af smarte produkter i hjemmet.

Den første finesse hedder Smart Food ID og fungerer ligesom mobilens ansigtsgenkendelse – bare med mad. Ovnen genkender simpelthen det, du putter ind i den. Kartoffelskiver, grøntsager, kager… Ovnens bud på indholdet vises på en stor farveskærm, og når du bekræfter, fyres der op under det relevante program. I første omgang er kameraet i stand til at genkende lidt over 20 forskellige retter, og flere kommer til hen ad vejen.

PERFEKT PIZZA

Den anden nye finesse hedder Smart browning control, og den er specifikt rettet mod den evigt populære livret: pizza! Her vælger du først, om din pizza er frossen eller frisk. Ovnen starter så det optimale program – og holder via kameraet øje med, hvordan pizzaen brunes, så tilberedningen bliver helt perfekt.

Begge disse finesser kan kombineres med TasteControl, der forhindrer maden i at tørre ud. Her åbnes ovndøren automatisk på klem sidst i programmet, så retten køles ned til en forvalgt temperatur og holdes varm.

Både Smart Food ID og Smart browning control skal efter planen testes på det danske marked fra slutningen af 2020.

KLOGE KOGEPLADER

Er du mere til saftige bøffer og andre stegte lækkerier, er det nok værd at se nærmere på CookAssist. Denne app-baserede funktion blev introduceret på sidste års IFA-messe, men sendes på markedet dette efterår. Mieles nye induktionsplader med TempControl suppleres her med en app, der guider dig gennem hele processen, så du kan stege perfekt mad med mobilen i hånden og hovedet under armen. Når panden har nået den optimale temperatur, får du besked om at lægge maden på. Systemet fortæller også, hvornår bøfferne skal vendes. Resultatet skulle gerne blive en steak, der er lige præcis så rare, medium eller well done, som du har ønsket.

Og sagen er ikke bare bøf, for Miele har tilføjet 14 ekstra opskrifter – fra kylling i karry til pandekager. Endnu flere er under udvikling og vil blive frigivet løbende.

KUNSTIG INTELLIGENS

Både Smart Food ID og CookAssist er baseret på kunstig intelligens. Madgenkendelsen anvender avanceret billedanalyse, og systemet bliver hele tiden klogere, efterhånden som det fotograferer og evaluerer kundernes mad. Det sidste sker naturligvis anonymt, og kun hvis kunden tillader det.

Også CookAssist er smartere, end man lige kunne tro. Den optimale temperatur for en given ret måles nemlig ikke bare i bunden af panden, men udregnes ved brug af komplekse algoritmer. Disse overføres så til kundens smartphone, så madlavningen konstant kontrolleres med største præcision.

Den enkle indgang til det kloge køkken er Mieles mobil-app, der nu efter 10 år på markedet får nyt design, ligesom navnet ændres fra Miele@Mobile til Miele Smart Home App. Appen serverer nu et samlet overblik over hjemmets opkoblede – og stedse mere intelligente – apparater.

Den nye Miele Smart Home App giver nem adgang til hjemmets intelligente maskinpark.
ai | app | ifa 2020 | kogeplader | kunstig intelligens | miele | ovn | smart home
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Sådan får du flest vitaminer ud af din mad
Vitaminer, mineraler, næringsstoffer … Vi vil gerne have så mange af dem som muligt. Skånsom tilberedning af maden er nøglen til at bevare saften og kraften i råvarerne. Her er en dampovn optimal. De Dietrich præsenterer nu verdens første ’full size’ ovn med 100% damp og pyrolyse. Der er en grund til at professionelle kokke […]

Ventetid er en saga blot…
Witt pizzaovn, med roterende sten og dobbeltbrænder, holder på varmen og bager lynhurtigt pizza efter pizza!

Perfekt til hjemmebageriet
Præcis varmefordeling, stabil temperatur og lynhurtig opvarmning.

Ovnen har wi-fi og mikrobølger
Når ovnen er på nettet, kan du betjene den fra mobilen, uanset hvor

Nyhed fra Thermex

Damp og lyn-pyrolyse
Brandt har lanceret en ny, minimalistisk ovnserie med dampfunktion.

Ventiler styres efter behov
Med Ventmex-programmet tilbyder Thermex en løsning i form af ventiler. Når emhætten tændes, lukkes ventilen i badeværelset til et minimum, så suget koncentreres i emhætten.

Totalt tjek på temperaturen
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.

Fransk kogekunst
Nu lancerer franske Brandt en minimalistisk serie af ovne, der både har dampfunktion og effektiv pyrolyserengøring.

Hvor smart er det smarte hjem?
Den teknologiske udvikling betyder, at stadig mere kan lade sig gøre. Netop derfor kan både producenter og forbrugere måske med fordel tænke lidt dybere over, hvor vi selv trækker grænsen mellem ”need to have”, ”nice to have” – og ”arj, det der er altså for fjollet”.

Hvidevarer på nettet kan rammes af hackere
Når køleskabet, robotstøvsugeren og utallige andre apparater kobles på nettet, bliver de principielt sårbare over for hackerangreb. Men hvor bekymrede skal vi være? Og hvad kan vi gøre for at sikre os – både som producenter og forbrugere? Vi spurgte chefen for Center for Cybersikkerhed (CFCS), Thomas Lund-Sørensen.