15. oktober 2020  |   TEMA  |   Det smarte hjem  |   Hårde hvidevarer  |   Varm  |   Ovn

Miele: Ovn med “madgenkendelse” får verdenspremiere i Danmark

Miele har udviklet to nye ovn-finesser, som firmaet i første omgang har valgt at teste på det danske marked. Den første finesse hedder Smart Food ID og fungerer ligesom mobilens ansigtsgenkendelse – bare med mad. Den anden nye finesse hedder Smart browning control, og den er specifikt rettet mod den evigt populære livret: pizza!

Ovn
15. oktober 2020  |   af Søren Bang Hansen

Når ovnen har indbygget kamera, kan man overvåge flæskestegen fra sin mobil – og skrue ned inde fra sofaen, hvis sværen brunes for tidligt. Det er da smart, men nu bliver det smartere. Miele har nemlig udviklet to nye ovn-finesser, som firmaet i første omgang har valgt at teste på det danske marked. Angiveligt fordi danskerne er europamestre i brugen af smarte produkter i hjemmet.

Den første finesse hedder Smart Food ID og fungerer ligesom mobilens ansigtsgenkendelse – bare med mad. Ovnen genkender simpelthen det, du putter ind i den. Kartoffelskiver, grøntsager, kager… Ovnens bud på indholdet vises på en stor farveskærm, og når du bekræfter, fyres der op under det relevante program. I første omgang er kameraet i stand til at genkende lidt over 20 forskellige retter, og flere kommer til hen ad vejen.

PERFEKT PIZZA

Den anden nye finesse hedder Smart browning control, og den er specifikt rettet mod den evigt populære livret: pizza! Her vælger du først, om din pizza er frossen eller frisk. Ovnen starter så det optimale program – og holder via kameraet øje med, hvordan pizzaen brunes, så tilberedningen bliver helt perfekt.

Begge disse finesser kan kombineres med TasteControl, der forhindrer maden i at tørre ud. Her åbnes ovndøren automatisk på klem sidst i programmet, så retten køles ned til en forvalgt temperatur og holdes varm.

Både Smart Food ID og Smart browning control skal efter planen testes på det danske marked fra slutningen af 2020.

KLOGE KOGEPLADER

Er du mere til saftige bøffer og andre stegte lækkerier, er det nok værd at se nærmere på CookAssist. Denne app-baserede funktion blev introduceret på sidste års IFA-messe, men sendes på markedet dette efterår. Mieles nye induktionsplader med TempControl suppleres her med en app, der guider dig gennem hele processen, så du kan stege perfekt mad med mobilen i hånden og hovedet under armen. Når panden har nået den optimale temperatur, får du besked om at lægge maden på. Systemet fortæller også, hvornår bøfferne skal vendes. Resultatet skulle gerne blive en steak, der er lige præcis så rare, medium eller well done, som du har ønsket.

Og sagen er ikke bare bøf, for Miele har tilføjet 14 ekstra opskrifter – fra kylling i karry til pandekager. Endnu flere er under udvikling og vil blive frigivet løbende.

KUNSTIG INTELLIGENS

Både Smart Food ID og CookAssist er baseret på kunstig intelligens. Madgenkendelsen anvender avanceret billedanalyse, og systemet bliver hele tiden klogere, efterhånden som det fotograferer og evaluerer kundernes mad. Det sidste sker naturligvis anonymt, og kun hvis kunden tillader det.

Også CookAssist er smartere, end man lige kunne tro. Den optimale temperatur for en given ret måles nemlig ikke bare i bunden af panden, men udregnes ved brug af komplekse algoritmer. Disse overføres så til kundens smartphone, så madlavningen konstant kontrolleres med største præcision.

Den enkle indgang til det kloge køkken er Mieles mobil-app, der nu efter 10 år på markedet får nyt design, ligesom navnet ændres fra Miele@Mobile til Miele Smart Home App. Appen serverer nu et samlet overblik over hjemmets opkoblede – og stedse mere intelligente – apparater.

Den nye Miele Smart Home App giver nem adgang til hjemmets intelligente maskinpark.
ai | app | ifa 2020 | kogeplader | kunstig intelligens | miele | ovn | smart home
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Hvad skal man med en kombiovn?
Kombiovnen er populær som aldrig før. Ikke så underligt, for den er en kærkommen ekstra kapacitet i køkkenet; et fleksibelt alternativ til standardovnen og en oplagt løsning til det mindre køkken.

Verdens Smarteste Emhætte
Emhætter med RørosHetta Sense er automatiske, svært stillegående og har en helt unik teknologi. Teknologien er innebygget, så emhættens design, udforming og fare kan skræddersys, så den passer ditt kjøkken.

Prisvindende pizzaovne er det nye sort fra Witt!
Design, funktionalitet og sublim smag går op i en sprødere enhed med de nye pizzaovne fra Witt, og nu har ETNA-serien vundet Good Design og German Design Award! De spritnye pizzaovne fra Witt er klar til at indtage 2023, og at ovnene nu er hædret med både Good Design og German Design Award, viser med […]

Siemens: kunstig intelligens giver bedre bagværk
De nye indbygningsovne i iQ700-serien bruger intelligente algoritmer for at tilpasse bage- og stegeresultatet efter brugerens personlige smag.

Sådan får du flest vitaminer ud af din mad
Vitaminer, mineraler, næringsstoffer … Vi vil gerne have så mange af dem som muligt. Skånsom tilberedning af maden er nøglen til at bevare saften og kraften i råvarerne. Her er en dampovn optimal. De Dietrich præsenterer nu verdens første ’full size’ ovn med 100% damp og pyrolyse. Der er en grund til at professionelle kokke […]

Ventetid er en saga blot…
Witt pizzaovn, med roterende sten og dobbeltbrænder, holder på varmen og bager lynhurtigt pizza efter pizza!

Perfekt til hjemmebageriet
Præcis varmefordeling, stabil temperatur og lynhurtig opvarmning.


Annonce
Annonce