Miljøminister Magnus Heunicke har svaret på det brev, som Dansk Producentansvars bestyrelse i sommer sendte omkring håndhævelse af det fælleseuropæiske producentansvar i Danmark.
Det fremgik af brevet, at der i 19 år ikke er blevet ført tilsyn med, om virksomhederne faktisk overholder lovgivningen.
Ministeren erklærer, at den politiske aftalekreds omkring det udvidede producentansvar er “enige om, at det er vigtigt, at der etableres et styrket producentansvarstilsyn”.
“Det følger af miljøbeskyttelsesloven, at en virksomhed …kan blive straffet med bøde og få konfiskeret den besparelse, der er opnået ved ikke at overholde forpligtelserne, samt at der kan idømmes tillægsbøder på ca. 25% af den opnåede besparelse”, hedder det i ministersvaret, der lægger op til samarbejde med Dansk Producentansvar om det fremtidige tilsyn.
magnus heunicke | producentansvar | producentansvartilsynLæs også....
I Norge raser, som i Danmark, en diskussion omkring varer direkte købt af forbrugere på kinesiske webshops som fx. Temu.
Middelfart lægger ramme til, når der i dagene 29-31 august holdes klimafolkemøde. 34.000 deltagere lagde sidste år vejen forbi den vestfynske by - og et lignende delttagerantal forventes i år.
Energimærker er et vigtigt pejlemærke ved køb af hvidevarer og forbrugerelektronik. Sådan har det været siden mærkets introduktion i 1990'erne - og sådan vil det forhåbentlig fortsætte med at være.
8. maj 2024 er en mærkedag for hvidevarebranchen. Der er det nemlig 50 år siden, at den daværende V-regering indførte en 20% punktafgift på hvidevarer og elektronik. For at bremse forbruget, begrænse importen og styrke den nationale økonomi.
I en årrække har kommunerne i Brønderslev og Hjørring solgt genbrugte hvidevarer til borgerne. Senest i web-butikken godtgjort.dk
Bodil Jørgensen skælder stadig danske forbrugere ud. Dem, der ikke vil høre, og nu også dem, der ikke kan høre...
Hvordan kan det være, at nogle produkter pludselig bliver trendy? Kan succesen forudsiges – og hvad bliver det næste store? Vi spurgte fremtidsforsker Anne-Marie Dahl fra Futuria.
De høje el- og energipriser vejer tungt i budgettet hos mange danskere. Derfor hjælper Electrolux nu forbrugerne med at vurdere, hvor meget man kan spare ved at skifte til et konkret produkt.
Kan den repareres? 1000 kr. er smertegrænsen for forbrugeren, når det gælder reparation af hvidevarer.
Under parolen ”Transforming with integrity” beskriver De'Longhi intentioner, motiver og mission på tre fokusområder inden for bæredygtighed, hvor virksomheden ønsker at gøre en forskel.