24. juli 2023  |   Produktnyt  |   Tips & Tricks

Nyt og bæredygtigt – part 2

Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Produktnyt
24. juli 2023  |   af Søren Bang Hansen

Tefal: grønt køkkentøj

(Re)New On er navnet på Tefals nye serie af køkkentøj, som består af pander i 20-32 cm, en sauterpande og en wokpande. De nye produkter lover mindre miljøpåvirkning – og mere god mad!

Køkkentøjet produceres i Frankrig af ekstra miljøvenlige materialer. For eksempel består aluminiumskonstruktionen af 100 % genanvendt materiale.

Takket være den sikre og holdbare keramiske non-stickbelægning er maden mindre tilbøjelig til at sætte sig fast på panden, selv med mindre eller ingen brug af fedt eller olie. Det er perfekt til friske og sunde måltider, og samtidig letter det opvasken.

En ekstra bonus er den smarte temperaturindikator (Thermo-Signal), som skifter farve, når temperaturen er perfekt til at starte tilberedningen.

Thermex: verdens grønneste emhætte

Den nye, skabsintegrerede Airgrip-emhætte fra Thermex skiller sig ud med et futuristisk design, der kan monteres under standardskabe, så underlinjen af skabene flugter.

Modellen fås i sort og hvid, men uanset hvilken du vælger, er den også grøn. For ifølge Thermex er dette intet mindre end markedets mest energi-effektive emhætte. Forbruget er opgivet til 11 W, og opfanget er ekstremt højt, selv ved lave luftmængder.

Den indbyggede motor har lavt støjniveau på 45-56 db(A), og da emhætten bruger recirkulering, er her intet ekstra energiforbrug til opvarmning af erstatningsluft. Det er muligt at tilkoble det ekstremt effektive Thermex Plasmex-filter.

Airgrip-emhætten har en forventet levetid på 10 år. Den taber ikke effekt med årene og kræver ingen vedligeholdelse.

Modellen har naturligvis energirigtigt LED-lys – og en energiklasse på fornemme: A++.

Thermex: Airgrip-emhætte

Vestfrost: lille boks bekæmper madspild

Med den nye UltraFresh-teknologi i Vestfrost-køleskabene kan du nu slippe for gule broccolihoveder i grøntsagsskuffen, samtidig med at du forlænger levetiden på andet frugt og grønt.

Den lille smarte kulfilter-boks fylder ikke meget i køleskabet, men effekten er ikke til at tage fejl af. Teknologien fjerner 95 % ethylengas i grøntsagsskuffen, så du får friskere madvarer, som holder længere.

Selve filterkassetten er bionedbrydelig, da den er lavet af olivensten i stedet for traditionel plast. Den hvide holder er desuden lavet af sukkerrør.

UltraFresh-boksen medfølger til modellerne VC 21186 UF ZeroZone og VC21186 X UF ZeroZone, og den kan tilkøbes til alle andre modeller. Faktisk kan den også benyttes i køleskabe fra andre producenter – og placeres på grøntsagsskuffen, hvis kanten på skuffen ikke er for tyk.

Grundig: friskere mad og mindre plast

Grundigs køleskabe med AeroFreshteknologi holder maden frisk op til 30 % længere end traditionelle køleskabe. Det nye luftcirkulations-system minimerer temperaturudsving mellem hylderne, fordi den kolde luft fordeles mere jævnt. Samtidig bidrager teknologier som VitaminZone, Odourfresh+ og Fullfresh+ til at skabe det perfekte miljø i køleskabet. Det betyder alt sammen, at maden holder sig længere, så du får mere tid til at spise den – og altså mindre madspild.

For at reducere brugen af plast, har Grundig brugt biobaserede materialer som ventilatorhætter af sukkerrør – og æggebakker, som faktisk er lavet af gamle æggeskaller! De genanvendte materialer er smukt integreret i designet, som har vundet flere prestigefyldte priser.

Bosch: ovnen er også en airfryer

Når flere funktioner samles i ét produkt, sparer du både plads og ressourcer. De nye Serie-8 ovne fra Bosch har et væld af finesser, som giver mulighed for sundere og hurtigere madlavning.

Airfry-funktionen giver de kendte fordele ved denne tilberedning, ikke mindst sprøde fritter, kylling og grøntsager med et minimum af fedtstof. Og altså nu uden et ekstra apparat på køkkenbordet.

Den nye dampfunktion (Steam Function Plus) bruger op til 120 graders varme, så kartofler og gulerødder tilberedes op til 35 % hurtigere end med normal dampfunktion. Samtidig bevares madens næringsstoffer og tekstur.

Det nyudviklede stegetermometer (PerfectRoast Plus) sørger for optimal tilberedning, uanset om du laver oksesteg, fisk eller kylling. Tre målepunkter giver mere præcise målinger og en prognose af tilberedningstiden.

Til hjemmebag bliver du glad for PerfectBake Plus-sensoren, som løbende måler fugt og temperatur – og automatisk slukker ovnen, når dine boller og kager er klar.

Når de smarte funktioner kombineres med Home Connect-appen, åbnes endnu flere muligheder. Med et klik på en opskrift overføres de korrekte indstillinger til ovnen, og med det indbyggede kamera kan du endda se, hvordan tilberedningen skrider frem.

Det hele er pakket ind i et nyt premium- design med digital kontrolring og en stor, brugervenlig touchskærm.

airfryer | airgrip | bosch | fullfresh+ | grundig | odourfresh+ | ovn | tefal | thermex | ultrafresh | vestfrost | vitaminzone
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Produktnyt
Udforsk de nyeste teknologiske fremskridt, fra intelligente køleskabe og kombi-mikroovne med airfryer-funktion til elegante kaffemaskiner og multifunktionelle køkkenapparater.

Witt overtager distributionen af ​​BRITAs vandfilterkander
Witt udvider porteføljen med overtagelsen af ​​distributionen af ​​BRITA forbrugerprodukter i Danmark, Norge, Sverige og Finland fra 1. 1. 24. Witt markerer en betydningsfuld milepæl i at levere førsteklasses løsninger til forbedring af hverdagen. BRITA er førende inden for filtrering af postevand. Deres filterkander fjerner kalk, klor og urenheder. Med over 50 års erfaring er […]

RIGTIG LATTE også på plantebaseret mælk?
Yes, den er god nok! Verdensnyhed fra Sage. Det handler om kaffe. Om aldrig at gå på kompromis. Heller ikke, hvis den traditionelle Latte skal laves med andre mælketyper end komælk. Prisvindende Sage lancerer nu en espressomaskine med en ny patenteret mælkeskummer, der skummer både komælk og plantebaserede mælketyper til uovertruffen silkeblødt mikroskum. Savner du […]

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Unik vuggemotor på markedet: LeeLo sikrer søvn til børn og voksne
Det dejligste i verden er at blive forældre, men – lad os nu være ærlige – det kan også være benhårdt, ikke mindst når den lille ikke vil sove, medmindre det er i dine arme. Med LeeLo vuggemotor fra Membantu, får familiens nyankomne de allerbedste søvnbetingelser – og du får mulighed for at vugge dit barn til ro via enestående app-funktion.

Nyt og bæredygtigt – part 3
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Hemmeligt våben i rengøringen: DAMP!
Før kæmpede Henrik Denta med rengøringen som de fleste af os andre: med en kedelig kombination af knofedt og kemikalier. Men så købte han en damprenser, og siden er begejstringen for dampmaskinen bare vokset.

Produktnyt
Vi har samlet nogle af de nyeste produkter der findes på markedet.

Nyt og bæredygtigt – part 1
Alle snakker om miljøet, men producenterne af hvidevarer og små husholdningsapparater lader det ikke blive ved snakken.

Tryk på de rigtige knapper
Hvor god er du til at finde økoprogrammet? Hvor god er du til at læse brugsanvisningen?

Strømpyramiden viser vej til besparelser
Energistyrelsen har lanceret en ny pyramide, der skal hjælpe med at finde de største energibesparelser i hjemmet.


Annonce