Klaus Jørgensen fra Landbrug & Fødevarer var den første, der for 13 år siden fik sat fokus på omfanget af danskernes madspild. Talknuseren belønnes med en pris for sin mangeårige indsats.
Områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, var den første herhjemme, der satte fokus på madspildets omfang. Allerede i 2006 gennemførte Klaus Jørgensen de første beregninger om husholdningernes madspild, hvilket gav startskuddet til en årelang kamp mod madspild.
Lige siden har Klaus Jørgensen og Landbrug & Fødevarer haft fokus på madspild i form af undersøgelser, analyser, oplysningskampagner og stærke samarbejder med flere organisationer og aktører i hele værdikæden fra jord til bord.
På fødevarebranchens store branchedag, Fødevaredagen, fik Klaus Jørgensen tildelt prisen ’Stræberen’ for sin 13 år lange indsats mod madspild. ’Stræberen’ er indstiftet af organisationen ’De Samvirkende Købmænd’ og gives til en person, der har udmærket sig i kampen mod madspild.
fødevaredagen | fødevarer | forbrug | madspildLæs også....
Hver dag har snart sin sag, men den 29. september gælder det en af de vigtige: Hvordan reducerer vi madspild?
Spiseligt mad, vel at mærke. Ærgerligt, når det er så nemt at gøre noget ved. En af de bedste investeringer du kan foretage i dit køkken, er at anskaffe et Liebherr køleskab med BioFresh. Derved mindsker du både madspild og sparer penge. Liebherrs kvalitetskøleskabe med BioFresh-teknologi giver dine madvarer optimale betingelser, så holdbarheden forlænges, […]
En tredjedel af alle producerede fødevarer går til spilde. Hvis madspild var et land, ville det være verdens tredjestørste klimasynder - efter USA og Kina!
SELINA JUUL, som siden 2008 har kæmpet for at gøre kampen mod madspild til en folkebevægelse, er blevet udnævnt til "årets europæer 2020".