23. maj 2023  |   Kort nyt

Power vinder fodbold-sejr 

“Jeg elsker, når fornuften sejrer. Nu står det sort på hvidt, at Power ikke har krænket DBU’s selvbestaltede regler i sin markedsføring”

Kort nyt
23. maj 2023  |   af Henrik Egede

Power vandt for et par uger siden en principiel sejr over Dansk Boldspil Union. Sejren, der blev vundet i Sø- og Handelsretten, vil have principiel betydning for branchens muligheder for markedsføring.

“Jeg elsker, når fornuften sejrer. Nu står det sort på hvidt, at Power ikke har krænket DBU’s selvbestaltede regler i sin markedsføring”, siger Jesper Boysen, adm. direktør i Power, i forbindelse med afgørelsen.

Power havde anlagt sag mod DBU om brugen af Dannebrog, ordet “fodboldfest” og en orange Power-trøje op mod fodbold-EM i sommeren 2021. DBU havde krævet DKK 1 mio af hvidevare- og elektronikkæden. 

jesper boysen | power
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
A-mærket rammer loftet
På IFA 2023 kunne AEG stolt meddele, at man fra 2024 ikke længere bragte vaskemaskiner på markedet, der ikke var energiklasse A eller bedre.

APPLiA-webinar om emballage
APPLiA arrangerer sammen med FABA (lyskilde-producenterne) den 10. oktober 2023 et webinar.

Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.