12. april 2023  |   Trends  |   Innovation

Produkter med innovation – part 1

Visse produkter gemmer på noget ud over det sædvanlige. Det kan være en særlig finesse, helt nye funktioner eller et nyskabende design. Vi bad producenterne sende os deres mest innovative produktnyheder.

Innovation
12. april 2023  |   af Søren Bang Hansen

Her er verdens første køleskab, der åbner og lukker på nærmest magisk maner. Du kommer gående med favnen fuld af madvarer og mangler lige en ekstra hånd til at åbne køleskabet. Men så beder du da bare skabet om at åbne af sig selv. Og vi er ikke ude i noget mystisk Sesam-sesam…. En simpel stemmekommando til fx Google Assistant udløser den håndfri åbning.
Er det for grænseoverskridende at tale til et køleskab, kan du også bare banke på døren! Eller selvfølgelig åbne skabet på gammeldags maner – eller (hvis du insisterer) bruge din smartphone.
Åbningshastighed, vinkel og hvor længe døren skal stå åben, indstiller du selv. En ekstra fordel ved Liebherrs AutoDoor-funktion er, at køleskabets front altid er ren og fri for fedtede fingeraftryk.

OBH Nordica: airfryer + damp + grill

Modelnavnet afslører, at dette er en multikunstner: Easy Fry & Grill 3in1 Steam+. Apparatet steger, griller og damper ved hjælp af varm luft, så råvarernes næring og smag bevares.
Du får selvfølgelig den klassiske airfryer-fordel: Når den varme luft cirkuleres hurtigt, får maden en friturestegt smag med (næsten) ingen olie. Resultatet er perfekt mad med sprød overflade, som er mørt og saftigt indeni.
Men denne model har en ekstra damp-feature, så den også kan bruges til dampning af fisk, ris og grøntsager. Det er nemt at håndtere den aftagelige vandtank på 1,1 liter, og panelet viser en advarsel, når der skal fyldes vand på, eller tanken bør vaskes.
Sidste ekstranummer er grillristen i aluminium, som giver de karakteristiske grillstriber på maden.
Den alsidige airfryer har en XXL-kapacitet på 6,5 liter – svarende til ca. otte portioner.

OBH Norica Easy Fry & Grill 3in1 Steam

Wilfa: støvsugerens fornemmelse for støv

Innovac Sensor er en 2-i-1 håndstøvsuger med intelligent støvsensor, som registrerer støvet – og automatisk tilpasser effekten efter behov. Fordelen er, at støvsugeren kun bruger den strøm, der kræves for at få arbejdet gjort. Det forlænger batteriets levetid (som er op til en time) og holder støjniveauet på et behageligt minimum. Her hjælper det også, at støvsugeren er designet til at sende lyden væk fra brugeren – og dæmpe tonen i lydene, så de fremstår blidere.
Et firelags filtersystem fremmer ren udblæsningsluft – i modsætning til traditionelle støvsugere, der ofte kun har et eller to filtre. Systemet består af forfilter, cyklonfilter, vaskbart filter og HEPA-filter.
Støvsugeren har indbygget LEDlys og et display, der viser status for batteri, hastighed og opladning. Desuden giver støvsugeren selv besked, når der er behov for at rense filteret, eller hvis børsten er tilstoppet.

Kitchenaid: ledningen er væk

De trådløse produkter fra KitchenAid giver frihed fra ledninger, og opladningen er ikke noget problem. Medmindre du da har behov for at hakke mere end 40 løg i træk, hvilket er batterikapaciteten i seriens trådløse foodprocessor.
Her medfølger en ladestation og et genopladeligt litium-ion-batteri, og alle produkterne lader op på max to timer. Med hurtigladning tager det kun 10 minutter at samle strøm til hele 20 minutters køkkenarbejde.
Sammen med den trådløse stavblender og håndmixer er dette et af KitchenAids mest populære produkter. Disse apparater er perfekte til køkkener med få stikkontakter – og til de dage, hvor familie og venner hjælpes ad i det stuvende fulde køkken, hvor kabler ikke må komme i vejen. Hvis man opbevarer sine køkkenmaskiner i skabet, undgår man også den evindelige udrulning og sammenfiltring af ledninger.
KitchenAids trådløse kollektion fås i ”Black Matte” og ”Empire red”, og flere farver er på trapperne.

TooA: en ny måde at spise is på

Med ismaskinen fra italienske TooA kan du tilberede ægte italiensk gelato portionsvis. Vel at mærke frisklavet og uden kunstige farvestoffer eller ingredienser. Der er 11 smagsvarianter at vælge imellem, og de består alle af rene råvarer af højeste kvalitet. Smagen beskrives som ”bare mums!” af den danske distributør Witt, som må formodes at vide et og andet om den sag, eftersom de selv driver en gourmet-restaurant.
Den tilhørende mobil-app genkender og tilbereder hver enkelt smagsbrik. Det er bare at scanne QR-koden, hælde indholdet i maskinen og trykke start. Så har du frisklavet italiensk luksus-is på tre minutter.
Portions-modellen fjerner madspild, fordi du kun laver den is, der skal bruges. Systemet kræver heller ingen kølekæde, og emballagen er både plastfri og genanvendelig.

Electrolux: damp giver sundere mad

Modsat almindelige ovne bevarer Electrolux SteamPro op mod 90 % af madens næringsstoffer. Med Steamify-funktionen tilberedes maden ved den rette temperatur, så din steg ikke bliver for tør, eller grøntsagerne for bløde. Dampfunktionen er også perfekt til opvarmning af gårsdagens retter eller dit gamle brød. Løsningen er samtidig energibesparende, fordi maden tilberedes hurtigere med damp. Det drejer sig her om modellerne 900 SteamPro, 800 SteamBoost og 700 SteamCrisp. Med disse dampovne sparer du både tid og energi, mens du bevarer madens vitaminer.
Som eksempel fremhæver Electrolux den kogte kartoffel: En alsidig og velsmagende råvare, fyldt med næringsstoffer. Men når vi koger kartoflen, mister vi over 50 % af næringsstofferne. Omvendt sikrer dampovnen optimal tilberedning med flere vitaminer, ligesom du sparer tid, fordi varmen trænger hurtigere og dybere ind i maden.

airfryer | blender | dampovn | electrolux | grill | håndmixer | innovation i hvidvarebranchen | ismaskine | kitchenaid | køleskab | liebherr | ovn | støvsugere | tooa | witt
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
TCL lancerer gigantisk QD-Mini LED-tv
Et godt bud på årets største nyhed fra TCL, også rent fysisk, er det nye QD-Mini LED-tv på hele 115 tommer.

Sony og Siemens indtager metaverset
På årets CES-messe har Sony – i samarbejde med Siemens – lanceret et nyt system til skabelse af rumligt indhold. En hovedmonteret skærm kombineres her med avancerede kontrolenheder.

CES er All On
Der er positiv energi. Teknologi tilbyder løsninger i forhold til sikkerhed, klima og bæredygtighed, lød det ved åbningen af CES 2024. .

Samsung afslører ny AI-vision
På CES-messen i Las Vegas har Samsung præsenteret sin vision for, hvordan kunstig intelligens (AI) kan skabe en mere enkel og intuitiv brugeroplevelse. AI breder sig til stadig flere apparater, men teknologien skal arbejde diskret og automatisk bag kulisserne.

Siemens bag scenen
Digital innovation øger fleksibilitet og kvalitet i produktionen. Det vil forbrugerne opleve som mere præcise og mere personlige produkter. Siemens Keynote, CES 2024. .

En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Verdens Smarteste Emhætte
Emhætter med RørosHetta Sense er automatiske, svært stillegående og har en helt unik teknologi. Teknologien er innebygget, så emhættens design, udforming og fare kan skræddersys, så den passer ditt kjøkken.

Produkter med innovation – part 2
Visse produkter gemmer på noget ud over det sædvanlige. Det kan være en særlig finesse, helt nye funktioner eller et nyskabende design. Vi bad producenterne sende os deres mest innovative produktnyheder.


Annonce