Og kog den på to minutter
Opvarmning på rekordtid og enorme energibesparelser. Det er de største fordele ved ”ohmsk opvarmning”, fortæller Teknologisk Institut i en pressemeddelelse, som ikke er dateret 1. april.
I fødevareindustrien bruges varmebehandling til at sikre optimal holdbarhed, smag og udseende. Men det er langsommeligt og energitungt at koge faste fødevarer som kød, fordi varmen skal ”rejse” fra overfladen til midten af produktet. Når man i stedet bruger elektrisk strøm, fordeler energien sig direkte i hele fødevaren, og det sker næsten øjeblikkeligt.
Ohmsk opvarmning, som metoden kaldes, bruges allerede til flydende fødevarer. Men kød er en særlig udfordring. Derfor har Teknologisk Institut eksperimenteret med bl.a. skinke, og resultaterne er lovende.
– Vores laboratorieforsøg viser, at man kan opvarme kødprodukter fra 5 til 72 grader på helt ned til to minutter. Energien afsættes næsten ensartet i hele produktet, omtrent samtidigt. Så i princippet kan man koge flere ton skinke på få minutter, pointerer Christian Vestergaard, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut.
Den ohmske opvarmning spås en stor fremtid i kødindustrien. Og hvem ved: Måske finder den også vej til de hjemlige køkkenregioner.
ohmsk opvarmning | teknologisk institutLæs også....
Danske Ztove præsenterer nu sin første egenproducerede induktionskogeplade med temperaturfølere i de medfølgende gryder og pander.
Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt downdraft hobs – aspiration hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Downdraft hobs, eller induktionskoge-sektion med integreret emhætte, er blevet det nye sort, og noget som forbrugerne efterspørger i stor stil. Den tendens vil kun udvikle sig endnu mere […]
Så vil du elske denne kogeplade. Efteråret kalder på hyggelige sysler i køkkenet. Hjemmelavede flødeboller og macarons har aldrig været nemmere. De Dietrich har designet en serie induktionskogeplader med ekstrem nøjagtig temperaturkontrol – helt ned til én grads tolerance. Uundværlig, hvis du går rundt med en lille konditor eller kok gemt i maven eller bare ikke orker flere mislykkede madprojekter.
Phantom er EICOs egen serie af ”aspiration hobs”, som samler emhætte og induktionskogesektion i ét produkt.
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.
Den nye fuldautomatiske induktionskogeplade fra THERMEX, HOB Link Premium, giver nem og automatisk kontrol over dit Thermex-emfang.
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.
Skal chokoladen tempereres? Ny fuldautomatisk induktionskogeplade fra De Dietrich måler temperaturen i gryden ned til én grads præcision.
Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her er gode råd til brug af kogeplader.