15. juni 2020  |   Hvidevarer  |   Varm  |   Kogeplade

Sæt strøm til skinken

Og kog den på to minutter

Kogeplade
15. juni 2020  |   af Henrik Egede

Opvarmning på rekordtid og enorme energibesparelser. Det er de største fordele ved ”ohmsk opvarmning”, fortæller Teknologisk Institut i en pressemeddelelse, som ikke er dateret 1. april.

I fødevareindustrien bruges varmebehandling til at sikre optimal holdbarhed, smag og udseende. Men det er langsommeligt og energitungt at koge faste fødevarer som kød, fordi varmen skal ”rejse” fra overfladen til midten af produktet. Når man i stedet bruger elektrisk strøm, fordeler energien sig direkte i hele fødevaren, og det sker næsten øjeblikkeligt.

Ohmsk opvarmning, som metoden kaldes, bruges allerede til flydende fødevarer. Men kød er en særlig udfordring. Derfor har Teknologisk Institut eksperimenteret med bl.a. skinke, og resultaterne er lovende.

– Vores laboratorieforsøg viser, at man kan opvarme kødprodukter fra 5 til 72 grader på helt ned til to minutter. Energien afsættes næsten ensartet i hele produktet, omtrent samtidigt. Så i princippet kan man koge flere ton skinke på få minutter, pointerer Christian Vestergaard, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut.

Den ohmske opvarmning spås en stor fremtid i kødindustrien. Og hvem ved: Måske finder den også vej til de hjemlige køkkenregioner.

ohmsk opvarmning | teknologisk institut
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Dansk kogeplade med præcis temperaturstyring
Danske Ztove præsenterer nu sin første egenproducerede induktionskogeplade med temperaturfølere i de medfølgende gryder og pander.

Downdraft hobs vil vinde endnu mere frem i 2023
Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt downdraft hobs – aspiration hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Downdraft hobs, eller induktionskoge-sektion med integreret emhætte, er blevet det nye sort, og noget som forbrugerne efterspørger i stor stil. Den tendens vil kun udvikle sig endnu mere […]

Vild med hjemmelavede flødeboller?
Så vil du elske denne kogeplade. Efteråret kalder på hyggelige sysler i køkkenet. Hjemmelavede flødeboller og macarons har aldrig været nemmere. De Dietrich har designet en serie induktionskogeplader med ekstrem nøjagtig temperaturkontrol – helt ned til én grads tolerance. Uundværlig, hvis du går rundt med en lille konditor eller kok gemt i maven eller bare ikke orker flere mislykkede madprojekter.

Kogesektion i topklasse
Phantom er EICOs egen serie af ”aspiration hobs”, som samler emhætte og induktionskogesektion i ét produkt.

NikolaTesla Flame – Prisvindende gaskogesektion med integreret emhætte
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.

Kogepladen styrer emfanget
Den nye fuldautomatiske induktionskogeplade fra THERMEX, HOB Link Premium, giver nem og automatisk kontrol over dit Thermex-emfang.

Kogepladen holder øje med vandet
SenseBoil sørger for, at vandet ikke koger over.

Totalt tjek på temperaturen
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.

Med termometer og sous vide
Skal chokoladen tempereres? Ny fuldautomatisk induktionskogeplade fra De Dietrich måler temperaturen i gryden ned til én grads præcision.

Gode råd til brug af … kogeplader
Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her er gode råd til brug af kogeplader.


Annonce
Annonce
Annonce