1. september 2022  |   IFA 2022

Samsung lover bæredygtighed – og 20 års garanti

På IFA-messen i Berlin præsenterede Samsung i dag sin vision for bæredygtighed og en smartere livsstil.

IFA 2022
1. september 2022  |   af Søren Bang Hansen

En nøgleteknologi er SmartThings, som åbner nye muligheder for tilslutning, tilpasning og bæredygtighed på tværs af produktkategorier.
SmartThings Energy fungerer i øjeblikket med ca. 40 af Samsungs home appliance-enheder. Det gælder både vaskemaskiner, tørretumblere, opvaskemaskiner, klimaanlæg, luftrensere, støvsugere, ovne, emhætter, kogeplader, mikrobølgeovne, tv-apparater og energimålere

– Gennem vores seneste innovationer giver Samsung mere åbne, mere forbundne og smartere oplevelser for alle. Vi fortsætter med at udvikle løsninger, der passer til brugernes livsstil og tilbyder nye måder at blive underholdt på. Samtidig gør vi det muligt for vores forbrugere at blive mere energieffektive, siger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer hos Samsung Europe.

Sparer energi
Kunderne kan træffe deres egne beslutninger om deres energiforbrug i SmartThings-appen, som viser forbrugsmønstre og data i realtid. I 2023 vil 100 procent af Samsungs større forbrugerelektronik være wi-fi-kompatibel.
Ved at bruge de løsninger, der anbefales af SmartThings Energy sammen med AI Energy Mode, kan brugerne automatisk skifte kompatible smarte enheder til energibesparende tilstand.
Bespoke AI vaskemaskinen leveres med AI Ecobubble-funktionen, der omdanner vaskemiddel til bobler. Funktionen lover samme niveau af renhed, men reducerer samtidig energiforbruget med op til 70 procent.

Det fleksible hjem
Udover at spare energi er SmartThings en gevinst for brugernes velvære – fx gennem overvågning af luftkvaliteten, sundere madlavning og kæledyrspleje.
SmartThings Home Life samler alle SmartThings-tjenester, herunder SmartThings madlavning, tøjpleje, dyrepleje, luftpleje og energi, i én hub på brugerens smartphone. Dette giver mulighed for nemt at tage sig af forskellige dele af hjemmet.

20 års garanti
Dele af Samsungs hvidevarer er nu dækket af intet mindre end 20 års garanti. Garantien omfatter digitale invertermotorer i vaskemaskiner og tørretumblere og kompressorer i køleskabe, der sælges fra den 1. juli 2022.
Garantien gælder dog kun for den nævnte komponent og dækker ikke andre omkostninger som arbejdskraft, forsendelse eller installation. Den er begrænset til produkter, der er fremstillet af Samsung og underleverandører, og gælder ikke for outsourcede produkter.

Samsung Bespoke køleskab
SmartThings-teknologien findes nu i de fleste af Samsungs hvidevarer. Her et køleskab i Bespoke-serien.
bæredygtighed | garanti | ifa 2022 | samsung
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
IFA 2022 i tal
IFA 2022: Elektronikmessen er (næsten) tilbage på fuld styrke. 161.000 besøgende til fem dages show.

Regionalisering: chance eller risiko?
Industrien forsøger at forkorte forsyningskæderne - og det har sine fordele. Indlæg på IFA + Summit.

Verden skal på afvænning
IFA havde sat ræven til at vogte får. "Forbrugerne er blevet junkies - og verden skal på afvænning, hvis menneskeheden skal overleve", sagde filosoffen Peter Sloterdijk.

Køkkenhaven rykker ind i køkkenet
Vi går mod koldere tider - men med nye produkter lanceret på IFA kan køkkenhaven leve videre inden døre.

Køleskabet isoleret med lava
Verdens første fryseskab med energiklasse B blev præsenteret af Liebherr på IFA. BluRox er isoleret med knuste lava-sten.

Maleriet er en luftrenser
Verdens vistnok tyndeste og mest effektive vægmonterede luftrenser er forklædt som et maleri.

Mieles mikro-støvsuger suger designpriser til sig
Miele Boost CX1 lanceres i løbet af september. Boost CX1 kan prale af stærk ydelse, nem betjening - og hele to designpriser.

Arcelik: sæt en pris på naturen
Industrien er nødt til at forholde sig til den pris, naturen betaler for hvidevarer og elektronik. Bemærkelsesværdig keynote på IFA fra Hakan Bulgurlu, CEO for Arcelik og formand for APPLiA Europe.

IFA i ny verdensorden
Hvor IFA tidligere snævert handlede om markedsføring af produktnyheder, er IFA 2022 i øjenhøjde med den ny verdensorden.

Verdens mest kompakte opvasker
Daan Tech producerer i Vendée, Frankrig, med i alt 49 ansatte. Foruden den kompakte opvasker producerer virksomheden også en kompakt mini-ovn, Joe, som er på vej på markedet.

Spar 96% af vandet
Den tyske producent AEG havde på virksomhedens pressemøde fokus på vores vaskevaner - og på muligheden for at ændre dem.