15. april 2024  |   Trends  |   Det smarte hjem

Samsung: styr med apps

Det digitale hjem styres af apps – for on-boarding af nye produkter, for energiforbrug og for at slukke produkterne.

Det smarte hjem
15. april 2024  |   af Henrik Egede

PARIS – Det gennemsnitlige hjem i USA har 16 opkoblede apparater  – og flere kommer til. At få det hele til at spille sammen kan være uoverskueligt.

Samsung præsenterede i Paris, i forbindelse med lanceringen af Bespoke AI, en portefølje af apps, som skal hjælpe forbrugeren med at komme i gang med og styre det digitale hjem.

I skuffen har Samsung, som noget nyt, en app, der hedder Calm Onboarding. I Calm Onboarding kan forbrugeren gennem få trin sikre korrekt opkobling af det nye produkt til hjemmets digitale “økosystem” og dermed spare ærgrelser i forbindelse med, at de nye smarte ting ikke fungerer eller ikke spiller optimalt sammen.

Andre apps fra Samsung sikrer på anden vis, at du har mulighed for at styre hjemmet fra din smart-phone. Er du i tvivl om, hvorvidt du har fået slukket for ovnen eller strygejernet, giver Samsungs app mulighed for, at du kan slukke for produkterne på distancen.

Er du en af den, der følger løbende med i energiforbruget, giver Smart Things-appen mulighed for løbende overblik over produkternes energiforbrug.

Det hele kan naturligvis sættes op digitale. I Map View-app’en kan du en gang for alle indtegne en 3D-model af dit hjem og dets digitale produkter.

Samsung beskytter hjemmets digitale infrastruktur gennem sikkerhedssystemet Knox. Og den koreanske producent varsler, at der med AI er yderligere produkter og styringsmuligheder på vej.

Hvidvare-Nyt var inviteret til lanceringen af Bespoke AI i Paris 3. april 2024.

energiforbrug | samsung | smart home
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Verdens Smarteste Emhætte
Emhætter med RørosHetta Sense er automatiske, svært stillegående og har en helt unik teknologi. Teknologien er innebygget, så emhættens design, udforming og fare kan skræddersys, så den passer ditt kjøkken.

Nyhed fra Thermex

Ventiler styres efter behov
Med Ventmex-programmet tilbyder Thermex en løsning i form af ventiler. Når emhætten tændes, lukkes ventilen i badeværelset til et minimum, så suget koncentreres i emhætten.

Totalt tjek på temperaturen
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.

Hvor smart er det smarte hjem?
Den teknologiske udvikling betyder, at stadig mere kan lade sig gøre. Netop derfor kan både producenter og forbrugere måske med fordel tænke lidt dybere over, hvor vi selv trækker grænsen mellem ”need to have”, ”nice to have” – og ”arj, det der er altså for fjollet”.

Hvidevarer på nettet kan rammes af hackere
Når køleskabet, robotstøvsugeren og utallige andre apparater kobles på nettet, bliver de principielt sårbare over for hackerangreb. Men hvor bekymrede skal vi være? Og hvad kan vi gøre for at sikre os – både som producenter og forbrugere? Vi spurgte chefen for Center for Cybersikkerhed (CFCS), Thomas Lund-Sørensen.

Nyt hvidevare-brand lanceres i Danmark
Hisense er ikke noget kendt navn blandt danske forbrugere, men det kan det snart blive. De kommende måneder lancerer Gorenje Group Nordic en bred vifte af produkter med Hisense-logoet på fronten.


Annonce
Annonce