7. marts 2023  |   Kort nyt

SDA: Støv og kaffe

SDA-produkter har været et vækstområde i 12 år i træk, men ikke i 2022, hvor afsætningen efter et rigtigt godt 2021 gik tilbage.

Kort nyt
7. marts 2023  |   af Henrik Egede

SDA – i daglig tale små elektriske husholdningsapparater – er blevet beskrevet som “en blandet butik”. Under begrebet SDA (Small Domestic Appliances) gemmer sig alt, hvad forbrugeren kan have stående på køkkenbordet, men der er også støvsugere, strygejern og personlig pleje-produkter involveret. 

APPLiA Danmarks markedsdata er ikke heldækkende på SDA-markedet. Vi dækker de primære (kvalitets)brands, men ikke den formodede halvdel af markedet, der sættes på markedet af andre. Derfor skal vores opgørelse af tal på SDA ses som en opgørelse over, hvad vore medlemmer sætter på markedet, intet andet.

I 2022 var “støv og kaffe” dominerende. Støvsugere (forskellige typer) udgjorde 26% af SDA markedet, mens kaffe (kaffemaskiner og relaterede produkter) udgjorde 22% af omsætningen. Blendere og mixere stod for 16% af omsætningen.

SDA-produkter har været et vækstområde i 12 år i træk, men ikke i 2022, hvor afsætningen efter et rigtigt godt 2021 gik tilbage. Det bliver spændende at se, hvordan SDA afsætningen udvikler sig i 2023. 

kaffemaskiner | markedsdata | sda | støvsugere
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.

Bonus for reparation
Forbrugerne skal have bonus, når de vælger at levetidsforlænge hvidevarer og elektronik.

APPLiA Europe sommermøde  
I den kommende uge er producenter af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater fra hele Europa samlet i Istanbul.

Electrolux 70 pct. plast-genbrug
Forbrugerne skal have bæredygtige valgmuligheder - og svenske Electrolux gør noget ved det.