23. marts 2023  |   Politik  |   Bæredygtighed

Se hvad du kan spare på energirigtige hvidevarer

De høje el- og energipriser vejer tungt i budgettet hos mange danskere. Derfor hjælper Electrolux nu forbrugerne med at vurdere, hvor meget man kan spare ved at skifte til et konkret produkt.

Bæredygtighed
23. marts 2023  |   af Søren Bang Hansen

Nye tal fra Electrolux viser, at mere end 14 pct. af hvidevarerne i danske hjem er mindst ti år gamle. Dataene er indsamlet af Euromonitor, GfK og Electrolux og omfatter alle producenter af hårde hvidevarer på det danske marked.

De gamle apparater bruger ofte markant mere energi end de nye modeller, og derfor vil Electrolux hjælpe forbrugerne med at vælge de mest energibesparende produkter.

– Vi arbejder for at give forbrugerne en indikation på, hvor meget vores apparater koster i drift. Mange danskere er udfordret af de høje energipriser, og vi sætter derfor fokus på de besparelser, der er at hente, ved en fornuftig udskiftning af ældre hvidevarer, fortæller Vanessa Butani, der er direktør for bæredygtighed hos Electrolux.

Se besparelsen

På Electrolux.dk kan man via værktøjet Youreko se apparaterne rangeret i guld, sølv eller bronze – alt efter hvor energibesparende de er.

Værktøjet giver også et bud på, hvor mange penge du kan spare ved at skifte til en ny model. Du skal blot indtaste, hvor ofte du bruger apparatet, hvad du betaler pr. KWH – og hvor mange år du regner med at bruge produktet.

For eksempel kan du med vaskemaskinen 800 UltraCare Autodose spare op til 3577 kr. over 11 år, mens tørretumbleren 900 3D Sense Technology kan give en besparelse på helt op til 34.130 kr. over 13 år. Disse tal er dog udregnet ved flittig brug og i forhold til den mindst effektive model, så i praksis bliver besparelsen nok noget lavere.

Ikke for enhver pris

Rene Meng, der er produktspecialist hos Electrolux, understreger da også, at man ikke skal udskifte sine apparater, før det er nødvendigt.

– Er dine hvidevarer fem år gamle og velfungerende, skal du hellere vente med at udskifte dem, til de er udtjente. Det er sjældent forsvarligt ud fra et miljømæssigt eller økonomisk perspektiv at udskifte nyere apparater, da det kan være en kilde til overforbrug. Men som forbruger er det vigtigt at reflektere over og undersøge, om der er noget at hente – og det er der i mange tilfælde, fortæller Rene Meng.

electrolux | energimærker | energipriser
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Ikke fucke med batterierne – nu på tegnsprog
Bodil Jørgensen skælder stadig danske forbrugere ud. Dem, der ikke vil høre, og nu også dem, der ikke kan høre...

Reparation: max 1000 kr
Kan den repareres? 1000 kr. er smertegrænsen for forbrugeren, når det gælder reparation af hvidevarer.

De’Longhi præsenterer nyt bæredygtighedsmanifest
Under parolen ”Transforming with integrity” beskriver De'Longhi intentioner, motiver og mission på tre fokusområder inden for bæredygtighed, hvor virksomheden ønsker at gøre en forskel.

Retten til den rette reparation
Forbrugerne har ikke bare ret til reparation, men krav på rette reparation. APPLiA udgiver ny bog til professionelle montører.

Hildebrandts helikopter
På APPLiA-dagen udfordrede Steen Hildebrandt branchen med et skarpt fokus på vores fælles ansvar for klodens tilstand.

Dialog med de unge
APPLiA Europe har fået ny, meget klimabevidst formand.

BSH melder vækst over hele linjen
Hvidvare-nyt var med, da den tyske gigant BSH i foråret inviterede verdenspressen til virtuelt pressemøde. Det kom i høj grad til at handle om vækst og bæredygtighed.

Butikskæder satser på bæredygtighed
Power udvider snart RePower-konceptet med en stor butiksafdeling for genbrugte varer. Også Elgiganten arbejder på at skabe øget opmærksomhed om en bred vifte af bæredygtige tiltag.

Klima: unge vil selv
Electrolux spurgte 14.000 unge verden over om deres vurdering af fremtidens bæredygtige livsstil.

Lang levetid er den ultimative bæredygtighed
Mieles produkter har altid været anerkendt for deres kvalitet og lange holdbarhed.

Produktpas
Hvordan ser verden så ud i slutningen af 2020'erne?


Annonce
Annonce
Annonce