6. november 2023  |   Trends  |   IFA 2023

Siemens: første ovn med mad-genkendelse

På årets IFA præsenterede Siemens den første IQ700-ovn med automatisk madgenkendelse.

IFA 2023
6. november 2023  |   af Søren Bang Hansen

På årets IFA præsenterede Siemens den første IQ700-ovn med automatisk madgenkendelse. Det indbyggede kamera bruger kunstig intelligens til at kende forskel på fx en lasagne og en pizza.

Selvfølgelig har ovnen et væld af funktioner og programmer, men pointen er, at du ikke behøver nørde med dem. Sæt bare maden i ovnen, og luk lågen. Når maden er genkendt, foreslår ovnen selv den optimale tilberedning. Den vælger ikke alene temperatur, men også funktioner som grill, mikrobølger og damp. Du skal bare trykke OK.

Ovnen kan genkende ca. 40 forskellige madretter, og det tal vil ifølge Siemens vokse med løbende opdateringer.

En anden AI-finesse er ”individuel bruning”: Her vælger du på en skala fra 1 til 5, hvor meget din mad skal brunes. Så slukker ovnen automatisk, når kameraet registrerer det ønskede niveau, og maden er præcis, som du foretrækker den.

Hvis du alligevel selv vil holde øje med tilberedningen, kan du gøre det med Home Connect-appen på din mobil – uden at åbne ovnen og lukke varmen ud. Ovnen har trådløst stegetermometer med fire målepunkter, der løbende sporer tilberedningen af kød, fisk og fjerkræ, så alt bliver perfekt. Også dette kan følges i Home Connect-appen, og du får selvfølgelig en besked på mobilen, når maden er klar.

iq700 | kunstig intelligens | ovn | siemens
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Samsung: to-i-én til vasketøjet
Bespoke AI Washer Dryer Combo er en elegant kombi- model, der samler vaskemaskine og tørretumbler i samme enhed.

Siemens: hvidevarer lytter og lærer
Hvad betyder kunstig intelligens (AI) for os i hverdagen? På IFA viste Siemens konkrete eksempler på AI i deres produkter.

Tv’et bliver hjertet i det smarte hjem
Hvis det står til Hisense, er det ikke mobiltelefonen, men derimod tv-apparatet, der er det naturlige centrum for betjeningen af fremtidens smarte hjem.

Smarte ting fra Samsung
På IFA 2023 præsenterede Samsung en stribe innovationer til det forbundne hjem. Vi fik også nye indsigter i europæiske forbrugeres holdning til de mange smart-produkter.

Electrolux vil vinde pladsen som mest bæredygtig
35% af forbrugere forbinder ikke bæredygtighed med et bestemt varemærke. AEG/Electrolux vil vinde den plads med sin EcoLine serie.

99’ende IFA: På nye veje
IFA 2023 er i gang - udsolgt og med de fleste af de klassiske udstillere på plads i 26 haller. Næste år er messe nr. 100 i den tyske hovedstad.

Bosch: Det sunde køleskab
Bosch rykker standarden for nye køleskabe - opad og udad. En af producentens visioner er at mindske madspild.

Hvidevarer lytter og lærer
Spørg ikke, hvad de enkelte hvidevarer kan - men hvad de kan sammen. Siemens giver det smarte hjem nyt indhold - og 15 års garanti for reservedele.

Miele: Brug nu det eco-program
Miele kører bæredygtighed frem i første linje: AI diagnose vil gøre reparation og service til en ny oplevelse, hvor forbrugeren og teknikeren sammen løser udfordringen.

IFA er fuldt booket – og har fokus på innovation
Når IFA om få dage slår portene op i Berlin, står mere end 2000 udstillere fra 48 lande klar til at fremvise nye, innovative produkter.


Annonce
Annonce