31. august 2023  |   TEMA  |   IFA 2023

Smarte ting fra Samsung

På IFA 2023 præsenterede Samsung en stribe innovationer til det forbundne hjem. Vi fik også nye indsigter i europæiske forbrugeres holdning til de mange smart-produkter.

IFA 2023
31. august 2023  |   af Søren Bang Hansen

Samsungs voksende SmartThings-økosystem har 285 millioner brugere, som får adgang til stadig flere smarte funktioner. Teknologien hjælper fx med at opgradere madlavningen, øge sikkerheden i hjemmet og spare på energien.
Og forbrugerne elsker det. Hen over sommeren har Samsung spurgt forbrugere i en række europæiske lande, og syv ud af ti er enige i, at teknologi har en positiv indvirkning på deres dagligdag.

– Vi vil fortsætte med at udnytte de muligheder, som de nyeste teknologiske innovationer giver, for at sikre, at SmartThings-økosystemet vokser og udvikler sig på en måde, der gør det muligt for folk at få mere ud af tilslutningsmuligheder, siger Claus Holm, som er landechef for Samsung i Danmark.

Madopskrifter med AI


På pressemødet løftede Samsung sløret for Samsung Food – en ny app til søgning, lagring, planlægning og deling af madopskrifter. Med mere end 160.000 opskrifter er her ingen undskyldning for at servere det samme to gange. Appen kan selvfølgelig også sende den korrekte tid og temperatur til brugernes kompatible Samsung-ovn.
Sidst på året opgraderes appen med kunstig intelligens (AI), som kan levere personlige opskrifter, der afspejler brugerens kostbehov. Her kommer også integration med den populære Samsung Health-app, og næste år bliver det muligt at tjekke ernæringsoplysninger og genkende ingredienser ved blot at bruge mobilens kamera.

Samsung Food appen
Samsung Food hjælper til i køkkenet – og får snart endnu flere muligheder via kunstig intelligens.

Stop tyven


Sikkerhed var et tilbagevendende tema i Samsungs undersøgelse af europæernes behov. De vigtigste sikkerhedsfordele ved smart teknologi er ifølge forbrugerne at kunne holde øje med hjemmet, når man ikke er der (54 %), at føle sig mere sikker, når man er alene hjemme (39 %) og at beskytte sin familie, når man er ude af huset (39 %).
SmartThings-økosystemet omfatter en række partnere, der hjælper folk med at holde både deres hjem og deres kære sikre. Dette inkluderer nu Yale, som er et førende brand inden for sikkerhed i hjemmet. Med Yale Linus Smart Lock og den nye Smart Opener kan man fjernlåse døre og porte via appen.

Spar energi


Med stigende energipriser er 72 % af de adspurgte bekymrede over de omkostninger, der er forbundet med at bruge hjemmets apparater.
For at imødegå dette kan SmartThings Energy optimere energiforbruget, så det passer til individuelle behov. For eksempel giver AI Energy Mode mulighed for at spore og reducere vaskemaskinens energiforbrug med op til 70 % ved at bruge Ecobubble til at vaske med koldt vand i stedet for varmt. SmartThings Energy er dog endnu ikke lanceret i Danmark.
Opvarmningsteknologier som varmepumper udgør et hurtigt voksende marked, og Samsungs intelligente luftkildevarmepumper har opnået 97 % vækst i salget siden 2022. Varmepumperne kan arbejde sammen med varmtvandsbeholdere eller Samsungs ClimateHub for at holde hjemmet behageligt året rundt. De kan også forbindes til SmartThings-økosystemet, så deres energiforbrug kan overvåges og skræddersys til brugerens foretrukne hjemmemiljø.

det smarte hjem | ifa 2023 | samsung | smartthings
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Tv’et bliver hjertet i det smarte hjem
Hvis det står til Hisense, er det ikke mobiltelefonen, men derimod tv-apparatet, der er det naturlige centrum for betjeningen af fremtidens smarte hjem.

Electrolux vil vinde pladsen som mest bæredygtig
35% af forbrugere forbinder ikke bæredygtighed med et bestemt varemærke. AEG/Electrolux vil vinde den plads med sin EcoLine serie.

99’ende IFA: På nye veje
IFA 2023 er i gang - udsolgt og med de fleste af de klassiske udstillere på plads i 26 haller. Næste år er messe nr. 100 i den tyske hovedstad.

Bosch: Det sunde køleskab
Bosch rykker standarden for nye køleskabe - opad og udad. En af producentens visioner er at mindske madspild.

Hvidevarer lytter og lærer
Spørg ikke, hvad de enkelte hvidevarer kan - men hvad de kan sammen. Siemens giver det smarte hjem nyt indhold - og 15 års garanti for reservedele.

Miele: Brug nu det eco-program
Miele kører bæredygtighed frem i første linje: AI diagnose vil gøre reparation og service til en ny oplevelse, hvor forbrugeren og teknikeren sammen løser udfordringen.

IFA er fuldt booket – og har fokus på innovation
Når IFA om få dage slår portene op i Berlin, står mere end 2000 udstillere fra 48 lande klar til at fremvise nye, innovative produkter.