26. april 2024  |   Forbrugerelektronik  |   Højttalere

Sony bringer biograflyd til stuen

De nye lydprodukter i Sonys BRAVIA-serie lover biograflignende lydoplevelser i hjemmet – med alt fra soundbars til personlige højttalere med nakkebøjle.

Højttalere
26. april 2024  |   af Søren Bang Hansen

Sonys nye BRAVIA-tv bringer biografoplevelsen hjem i stuerne, så vi kan nyde film med samme magi som på det store lærred. I samme ombæring samles alle tv, soundbars og hjemmelydsprodukter fra Sony nu under ét brand, nemlig BRAVIA.
I udviklingen af de nye lydprodukter har Sony taget udgangspunkt i sin mangeårige erfaring fra filmindustrien. For eksempel er akustikken i en biograf præcist designet, så lyden, der udsendes fra mange højttalere i loftet og på væggene, skaber et lokaliseret lydfelt, der efterlader publikum med en overvældende følelse af fordybelse. Med BRAVIA Theatre-lydprodukterne leveres den samme lydoplevelse hjemme i stuen.

– Ved at kombinere vores erfaring inden for professionelt udstyr og forbrugerelektronik er vi utroligt stolte af at lancere de nye BRAVIA-tv’er og BRAVIA Theatre-lydprodukter, der tager måden, hvorpå vi ser film, til helt nye højder med spændende nye funktioner, fortæller Yoshihiro Ono, der er Sonys chef for underholdning i hjemmet.

Nye teknologier
Sonys 360 Spatial Sound Mapping skaber flere “fantomhøjttalere” foran, bagfra og ovenfra, så du bliver svøbt i lyd fra alle sider, uden behov for fysiske højttalere i loftet eller på væggene. BRAVIA Theatre Bar 9 og 8 leverer dette med en enkelt soundbar.
Du kan også få en fordybende surroundoplevelse med BRAVIA Theatre Quad, der består af fire højttalere i slankt design.
Sonys nye lydprodukter kan automatisk justere hver højttaler baseret på det enkelte rum, så du får den magiske følelse af at være i biografen.
I rigtige biografer er der højttalere direkte bag lærredet, så lyden fysisk kommer fra billedet. Når Sonys nye tv og lydprodukter kombineres, synkroniserer Acoustic Center Sync-funktionen lyden fra tv’ets højttalere og soundbaren, så lyden tilsvarende synes at komme direkte fra tv-skærmen.

Udbyg efter behov
Ved at tilføje en trådløs subwoofer eller baghøjttalere giver systemet mulighed for at gengive mere kraftfuld bas og forbedret surroundlyd. De to tilkøbsmodeller, SA-SW5 og SA-SW3, er udstyret med en 180 mm højttalerenhed og en passiv radiator til de dybe toner. Begge subwoofere kan placeres hvor som helst takket være trådløs forbindelse.
Baghøjttaleren SA-RS5 har opadvendte enheder og indbygget batteri, så den fungerer uden stikkontakt. Samtidig får man en klar og bred lydoplevelse med 360 Spatial Sound Mapping-teknologien.

Tag lyden om halsen
BRAVIA Theatre U er en ny trådløs højttaler med nakkebøjle, som leverer fordybende lyd. Takket være det åbne design er dine ører helt fri. Det giver mulighed for en fordybende biografoplevelse, uden at du forstyrrer omgivelserne.
Det er desuden muligt at opleve Dolby Atmos-lyd, når de nye højttalere er tilsluttet et kompatibelt BRAVIA-tv med 360 Spatial Sound Mapping-teknologi. Tilslut to BRAVIA Theater U-højttalere til tv’et med Speakers Add-funktionen, så begge seere kan nyde en klar, fordybende surroundlyd. Lydniveauet kan indstilles til hver højtaler, så hver bruger kan nyde klar, personlig og fordybende lyd.

Nyeste standarder
BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 og Quad understøtter ikke kun industristandarden inden for lydteknologi, herunder Dolby Atmos og DTS:X, men er også IMAX Enhanced-certificeret.

– IMAX Enhanced er designet til at bevare og forbedre filmskabernes vision og hensigt, og Sonys enheder tilbyder nu endnu flere måder, hvorpå fans kan opleve kraften ved IMAX gennem nogle af de mest ikoniske film, som er tilgængelige på platformen, fortæller Vikram Arumill, der er SVP og GM, Streaming and Consumer Technology i IMAX.

Sony Bravia Theatre U
BRAVIA Theatre U er en personlig højttaler, der bæres over nakken – og leverer trådløs og fordybende biograflyd.
sony | surroundlyd
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Ny højttaler er forklædt som en billedramme
Samsung Music Frame er en smart højttaler, der er maskeret som en ramme til fysiske billeder. Nu lanceres den i Danmark.

Populære JBL-højttalere opgraderes
De nye bærbare højttalere har bedre lyd, nye farver - og Auracast til nem sammenkobling af flere højttalere.


Annonce
Annonce