15. marts 2021  |   Små-el  |   Støvsugere  |   Robots

Støvsugeren spotter kæledyr og indbrudstyve

Vov. Samsungs nyeste robotstøvsuger er udstyret med kæledyrs-genkendelse.

Robots
15. marts 2021  |   af Søren Bang Hansen

På CES 2021 præsenterede Samsung også støvsugerrobotten JetBot 90 AI+, der umiddelbart virker mindre eksotisk end de to koncept-robotter.

Til gengæld er dette et færdigt produkt, som sendes på markedet i år. Og faktisk er robotten spækket med avancerede sensorer og kunstig intelligens af samme type, som driver de mere futuristiske modeller.

Derfor kan JetBot 90 AI+ genkende og klassificere objekter, når den planlægger rengøringen. For eksempel finder den selv ud af at styre udenom legetøj, kabler og kostbare vaser.

– Robotten ved, at hvis gulvtæppet ser sådan der ud, så skal jeg støvsuge det på den her måde. Og det der er en kat, så den skal jeg ikke suge med op, fortæller Samsungs danske direktør, Claus Holm.

Kæledyrsgenkendelse

Robotten er udstyret med “kæledyrsgenkendelse”, og via det indbyggede kamera kan man holde øje med, om dyrene laver ulykker derhjemme. Hvis robottens ansigtsgenkendelse opdager en uventet person i dit hjem, slår den straks alarm. Her er altså en støvsuger, der både holder øje med dine kæledyr og advarer mod indbrudstyve.

– Vi har haft robotstøvsugere i mange år, og der er da sket en løbende udvikling. Men på det seneste har vi set nogle teknologiske landvindinger med sensorer og kraftige AI-chips, som er blevet billigere at producere, fylder mindre og bruger mindre strøm. Derfor kan vi i dag få mange flere funktioner ud af en robotstøvsuger, forklarer Claus Holm.

JetBot 90 AI+ lanceres i USA i løbet af første halvår 2021 – og ventes til Danmark få måneder efter.

ces messe | robot | samsung | støvsuger
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Robotten genkender hunde-hømhøm
Det kan være slemt nok, hvis hunden af og til efterlader små uheld på stuegulvet.

Støvsuger med kunstlig intelligens
SAMSUNGs Jet Bot AI+ er verdens første robotstøvsuger med Intels Movidius A1-processor.

Robot med bedre børster
Dette efterår lancerer Miele en ny robotstøvsuger (RX3), som er opdateret med nye effektive sidebørster. Motoren er også forbedret, og sammen med de nye børster betyder det, at Miele lover 25 % bedre rengøring end med forgængeren. Med en højde på bare 8,5 cm kan RX3 komme ind under sofaen og andre lave møbler. Den […]

Støvsug med stemmen
Som den eneste robotstøvsuger på markedet kan iRobot Roomba i7/i7+ rengøre bestemte navngivne zoner med en enkelt kommando via stemmestyring.

Endnu smartere rengøring
iRobot har fået en softwareopdatering og tilretter rengøringen til din hverdag. Også gulvvaskeren Braava jet m6 har lært nye tricks.

Hjælpsomme robotter til hjemmet
Samsung brugte vinterens virtuelle CES-messe til at løfte sløret for fremtidens intelligente robothjælpere. Blandt andet en "robotbutler", der kan rydde op, tage opvasken og række dig et glas velskænket rødvin.

Smart robot tømmes automatisk
Ny Roomba i3+ kan danne rengøringsplaner for dig - baseret på tidligere opgaver.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce