15. oktober 2020  |   Hvidevarer  |   Varm  |   Emhætte

Thermex: Hey Google, tænd emhætten!

Til januar introducerer Thermex emhætter med talestyring og andre intelligente funktioner.

Emhætte
15. oktober 2020  |   af Søren Bang Hansen

Mange har vænnet sig til at styre lamper og højttalere med stemmen, og nu er det emhættens tur. Til januar lancerer Thermex en række nye emhætter, der virker med den efterhånden velkendte Google-assistent. Både lys og sugestyrke kan styres med talte kommandoer, så man slipper for at fjerne sine – måske fedtede – hænder fra madlavningen.

Er man ikke til stemmestyring kan man i stedet bruge den trådløse fjernbetjening, der er udført i et rundt design med magnet på bagsiden. Eller man kan styre emhætten fra sin mobil eller tablet med den tilhørende app (iOS og Android). Appen giver også besked, når emhættens filter trænger til en tur i opvaskemaskinen.

Som om det ikke var nok, kan emhætten kommunikere trådløst med de øvrige Link-produkter fra Thermex. Derved kan emhætten betjenes automatisk af kogepladen. Den kan også trådløst styre boligens øvrige ventilationssystem, så der opnås balanceret ventilation, når emhætten er i drift.

De nye emhætter har valgfrit indbygget stemningslys, som kan lyse op i alle regnbuens farver. På den måde kan emhætten sprede hygge i køkken-alrummet, når der ikke er brug for dens primære funktion. Denne effekt kan også styres med stemmen.

Som en ekstra finesse kan emhættens arbejdslys finjusteres i både lysstyrke og farveskala, så lyset over kogepladerne præcist matcher den eksisterende belysning i køkkenet.

UDVIKLET I HJØRRING

De intelligente emhætter er udviklet hos Thermex i Hjørring. Det har været en lang proces på godt tre år, hvor især arbejdet med at få de nødvendige godkendelser fra Apple har krævet stor tålmodighed, fortæller firmaets danske ingeniør Morten Sørensen.

Systemet markedsføres under navnet Thermex VoiceLink, og det introduceres i januar 2021 i alle nye modeller i Bluelineserien. Det gælder både de skrå emfang og modeller integreret i loft eller overskab.

Og det er slet ikke utænkeligt, at teknikken finder vej til flere produktserier.

Det kan vi sagtens forestille os. Vi ser jo, at trenden går i retning af intelligente hjem. Tingene skal automatiseres, så produkterne bliver enklere for brugeren at betjene, siger Christian Klitgaard, direktør og partner i Thermex.

app | christian klitgaard | emhætte | ifa 2020 | smart home | thermex
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Emhætter er effekt, ikke bare pynt
Den norske emhætte-producent, RørosHetta, har ambitioner i Danmark. Vi besøgte virksomheden i det kolde nord for at høre mere.

Verdens Smarteste Emhætte
Emhætter med RørosHetta Sense er automatiske, svært stillegående og har en helt unik teknologi. Teknologien er innebygget, så emhættens design, udforming og fare kan skræddersys, så den passer ditt kjøkken.

Smart rørføring fra emhætten gavnet dit indeklima
EICO Prime Flow er en ny og patenteret systemløsning til rørføring, der samles uden brug af værktøj eller tape.

Ny hovedkatalog fra RørosHetta
Vores nye katalog indeholder mange spændende nyheder.

EICO: Nyt emhætte-katalog 2023 på gaden
Den 1. marts 2023 er det spritnye emhætte-katalog på gaden fyldt med spændende nyheder og gode gamle klassikere. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt aspiration hobs, downdraft hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Aspiration hobs, eller induktionskogesektion med integreret emhætte, er blevet det nye […]

NikolaTesla Flame – Prisvindende gaskogesektion med integreret emhætte
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.

Nye regler for emhætter
Selvopfundne danske særregler var fra 1. januar 2021 med til at hindre afsætningen af emhætter og emfang i nybyggeri i Danmark.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce