20. juni 2023  |   Branchenyt  |   Marked

Usikre tider – ikke umulige

2023 kan blive bedre end 2022. Det var en overraskende påstand, analysehuset GfK kom med.

Marked
20. juni 2023  |   af Henrik Egede

2023 kan blive bedre end 2022. Det var en overraskende påstand, analysehuset GfK kom med i marts på virksomhedens globale pressemøde. For sandt at sige: 2023 er i første kvartal startet på et niveau, der ligger klart under 2022.

Alligevel er der ifølge GfK flere grunde til, at markedet måske kan overgå 2022:

• De første tre måneder af 2022 var meget stærke. Det bliver fra nu af ”nemmere” for 2023 at overgå 2022.

• 40 % af forbrugerne har udskudt investeringer i ”must-have” hvidevarer og elektronik. Før eller siden får forbrugeren brug for den nye vaskemaskine, det nye køleskab, den nye støvsuger eller det nye headset.

• I usikre tider køber forbrugerne kendte varemærker. Det gavner medlemmerne af APPLiA Danmark og Elektronikbranchen.dk. Vi kan, i teorien, begrave pessimismen. Om vi, i realiteten, kan gå resten af 2023 trygt i møde, vil tiden vise. Her er dog strukturel medvind:

• Flere og flere er hjemme. Mindst 10 % af danskerne arbejder nu hjemme hver dag. Det kaster investeringer af sig.

• Moderne forbrugere vil – med den rigtige fortælling – betale for kvalitet og komfort. Flere produktgrupper har uforløst potentiale: Hårtørrere, kaffemaskiner og airfryers har vist vejen. Hvad bliver det næste: Emhætter og damprensere…?

• Lige nu har selv regeringen droppet krise-snakken…

Tiderne er usikre. Men de er ikke umulige.

2022 | gfk
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Hvidevarer tilbage i byens centrum
Miele åbnede 31. august sit nye Experience Center i København. Miele vil nudge og uddanne forbrugeren til bedre brug af produkterne.

Danskerne spenderer mere på køkkenrenovering
I en tid, hvor mange ellers holder igen med store forbrugsgoder, vokser ordrestørrelsen hos landets største køkkenrenoveringskæde. Ofte ryger der et par nye hvidevarer med i opgraderingen.

Den nordligste Elgiganten
Butikschefen er fritidsfanger - og det er mange af kunderne også. Hvidvare-Nyt har besøgt Elgiganten i nordgrønlandske Ilulissat.

Med Danmark som skyggemarked
Den grønlandske forbruger er tålmodig. Salg af hvidevarer og elektronik på verdens største ø er da også "business as unusual".

Hvidt & Frit vinder frem i mat marked
Trods generel afmatning har Hvidt & Frit vundet markedsandele, og kædedirektør Jørgen Højlund glæder sig over endnu et flot regnskab.

2022 blev næstbedste år nogensinde
Trods krise og krig: sidste år var et godkendt salgsår for hvidevarer – men der er store variationer i tallene.

All About Me
Endnu for tidligt at tale om et vendepunkt. Men det globale marked for hvidevarer og elektronik bliver positivt inden udgangen af 2023, spår GfK

Flere heste at spille på
Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater er kommet gennem skiftende konjunkturer og corona med skindet på næsen.

2022 – bedre end 2020!
2022 blev trods krig og krise næstbedste år nogen sinde for salg af hvidevarer.

Black Friday blev ikke så sort endda
Man møder meget sortsyn for tiden, men Black Friday er stadig et vigtigt lyspunkt for salget af hvidevarer og elektronik i Danmark.

Forbrugerne: holdbarhed vigtigst
Produktet skal holde længe - og så må det godt spare energi. Forbrugerne prioriterer dette - og vil have en at tale personligt med ved køb.