15. juni 2020  |   Hvidevarer  |   Varm  |   Emhætte

Usynlig udluftning

Moderne emhætter kan gemmes væk i kogepladen – eller i loftet.

Emhætte
15. juni 2020  |   af Søren Bang Hansen

I mange ældre køkkener rager emhætten ud over kogepladerne, så den hindrer udsynet til gryderne. I nyere køkken-alrum hænger skrumlet ofte over den bordplade, der vender ud mod spisebordet. Så når man står og laver mad, kan man ikke se de andre i lokalet. Det er der altså ikke meget ”samtale-køkken” over. Heldigvis kan man i dag få langt smartere løsninger. Emhætten – eller emfanget, om du vil – kan nemlig gemmes væk i kogepladen. Eller forvandles til en skulpturel lampe, der forsvinder op i loftet, når man ikke laver mad. Siemens leverer begge løsninger, og dette forår blev de belønnet med den eftertragtede if Design Award.

Strømlinet kogeplade

Emhætten i de såkaldte InductionAir Plus-kogeplader er forsænket direkte i den sorte, glaskeramiske overflade. Det nye design har ingen rammer eller kanter. Kogepladen smelter sammen med bordpladen, og det hele ser ens ud fra alle vinkler. Det giver et elegant og generøst helhedsindtryk, samtidig med at det letter både rengøring og betjening.

En ekstra fordel ved det nye design er den ubesværede håndtering af gryder og pander og ikke at forglemme det 40 procent større overfladeareal. InductionAir Plus er meget støjsvag, selv når den yder sin maksimale udsugningseffekt. For første gang er det nu også muligt at installere pladen i standardskabe på kun 60 centimeter i bredden.

Lys og luft

Variolift-emhætten fremstår som en svævende skulptur i hvid højglans og rustfri stål – ophængt i fire stålwirer.

Med den tilhørende fjernbetjening kan emhætten hæves og sænkes, så den fx passer til højden på den, der laver mad. Så slut med at støde hovedet, når man læner sig ind over gryderne. Hvis kogepladen vender ud mod opholdsrummet, kan højden tilsvarende justeres, så man frit kan se og tale med familie og gæster, mens man laver maden færdig.

Variolift kan endda køres helt op i loftet, så den i praksis forsvinder helt – og forvandles til en fuldt integreret loftslampe. Med en samlet indbygningshøjde på 18 cm kan den enten integreres i sænkede lofter eller monteres direkte på loftet.

Emhætten er udviklet til recirkulation, og udsugningseffekten tilpasses automatisk mængden af damp og os. Via Home Connect-appen kan den tilsluttes et udvalg af Siemens-kogeplader og andre smart-enheder – og betjenes direkte fra kogepladen, mobilen eller med stemmestyring. I tilgift til den nylige if Design Award har Variolift-modellen (LR18HLT25) i år vundet en German Design Award og en ”Bedst af bedst” Iconic Award 2020.

Emhætte
Med fjernbetjeningen kan Variolift placeres i den ønskede højde – og endda køres helt op i loftet.

design award | emhætte | hvidevarer | kogeplade | moderne køkkenvarer
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Emhætter er effekt, ikke bare pynt
Den norske emhætte-producent, RørosHetta, har ambitioner i Danmark. Vi besøgte virksomheden i det kolde nord for at høre mere.

Verdens Smarteste Emhætte
Emhætter med RørosHetta Sense er automatiske, svært stillegående og har en helt unik teknologi. Teknologien er innebygget, så emhættens design, udforming og fare kan skræddersys, så den passer ditt kjøkken.

Smart rørføring fra emhætten gavnet dit indeklima
EICO Prime Flow er en ny og patenteret systemløsning til rørføring, der samles uden brug af værktøj eller tape.

Ny hovedkatalog fra RørosHetta
Vores nye katalog indeholder mange spændende nyheder.

EICO: Nyt emhætte-katalog 2023 på gaden
Den 1. marts 2023 er det spritnye emhætte-katalog på gaden fyldt med spændende nyheder og gode gamle klassikere. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt aspiration hobs, downdraft hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Aspiration hobs, eller induktionskogesektion med integreret emhætte, er blevet det nye […]

NikolaTesla Flame – Prisvindende gaskogesektion med integreret emhætte
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.

Nye regler for emhætter
Selvopfundne danske særregler var fra 1. januar 2021 med til at hindre afsætningen af emhætter og emfang i nybyggeri i Danmark.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce