15. juni 2021  |   Hvidevarer  |   Kold  |   Frysere

Vaccinefrysere blev Cool Cash for Elcold

Lidt uden for Hobro produceres årligt op mod 40.000 frysere. De koldeste af slagsen bruges bl.a. til corona-vacciner.

Frysere
15. juni 2021  |   af Henrik Egede

Danmark har siden Anden Verdenskrig en stolt tradition for produktion af frysere til verdensmarkedet. Et enkelt sted i landet holdes denne tradition i live som en god, global forretning: hos Elcold Frysere, på Løgstørvej 81 i Hørby uden for Hobro. Her produceres årligt mellem 30.000 og 40.000 frysere – 96 % af dem eksporteres.

Fra Hørby shippes hver uge frysere afsted til hele verden. Fabrikken, der for et årti siden reducerede produktionen af produkter til forbrugermarkedet, har været i fuld drift under hele coronapandemien.

Vi har ikke haft én dag uden produktion. Vi har stort set kunnet holde forsyningslinjerne åbne, og vi har ikke haft et eneste corona-tilfælde, siger adm. direktør Asger Staunstrup, da Hvidvare-Nyt besøger fabrikken og det tidligere medlem af brancheforeningen en solskinsdag i april.
Statsministeren bad os jo om at holde Produktionsdanmark i gang, som direktøren siger.

FRYSERE TIL VACCINER

Siden oktober har corona-pandemien faktisk givet anledning til en ny forretning for Elcold. I dag udgøres en hel produktionslinje af specialfrysere til opbevaring af vaccinerne Pfizer og Moderna (minus 70 grader), samt andre lavtemperatur- produkter (minus 60 og 85 grader), som shippes til det meste af verden.

Elcold beskæftiger i alt ca. 75 medarbejdere og driver selv hovedparten af salget direkte fra Hørby. De primære produkter er – foruden vaccinefryserne – fryse- og displaybokse til supermarkeder og icecream-branchen.

Elcold producerer mange standardprodukter til levering fra lager, men har en styrke i at lave mange kundetilpassede løsninger i mindre styktal. Som nichespiller på verdensmarkedet tager virksomheden ofte og gerne en dialog om design af konkrete løsninger direkte med kunderne.

“Export” står der på indgangsdøren hos Elcold – og det er præcis det, det mest handler om for virksomheden.
asger staunstrup | covid-19 | elcold | fryseskab
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Længere friskhed i køleskabet handler om teknik
Du går ikke på kompromis, når du køber ind. Friske varer i høj kvalitet finder vej til din indkøbsvogn. Så ønsker du selvfølgelig også længst mulig holdbarhed for dine varer hjemme i køleskabet.

Sund madlavning i smukt design
Sund mad er nøglen til en sund livsstil, men lige så vigtigt er det, hvordan maden opbevares og tilberedes.

Gode råd til … brug af fryser
Selv de grønneste hvidevarer bliver sorte, hvis du bruger dem forkert. Her gode råd til brug af fryseren.

Liebherr bedst i test
I mere end 60 år har tyske Liebherr specialiseret sig i køle-/ fryseskabe i høj kvalitet.


Annonce
Annonce