15. oktober 2021  |   Branchenyt  |   Marked

Vækst – men dyk

Første halvår af 2021 var igen-igen en ”all-time high” i forhold til tidligere år.

Marked
15. oktober 2021  |   af Henrik Egede

AFSÆTNINGEN AF SKÆRME OG AUDIOUDSTYR (højttalere mv.) steg markant – også i 2021 i forhold til 2020. År til dato er afsætningen af skærme ifølge GfK vokset med 41 %, mens afsætningen af AV-udstyr voksede med 15 % målt i værdi.

Hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater sælger også fortsat godt. Væksten på hvidevarer år-til-dato i værdi er på 16 %, mens væksten på små husholdningsapparater ligger på 15 %.

Både for hvidevarer og forbrugerelektronik gælder, at juli i år havde et lille dyk i forhold til 2020. Lad os se, om den positive hovedtendens fortsætter i efteråret.

forbrugeradfærd | markedsdata | mda | sda
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Hvidevarer tilbage i byens centrum
Miele åbnede 31. august sit nye Experience Center i København. Miele vil nudge og uddanne forbrugeren til bedre brug af produkterne.

Danskerne spenderer mere på køkkenrenovering
I en tid, hvor mange ellers holder igen med store forbrugsgoder, vokser ordrestørrelsen hos landets største køkkenrenoveringskæde. Ofte ryger der et par nye hvidevarer med i opgraderingen.

Den nordligste Elgiganten
Butikschefen er fritidsfanger - og det er mange af kunderne også. Hvidvare-Nyt har besøgt Elgiganten i nordgrønlandske Ilulissat.

Med Danmark som skyggemarked
Den grønlandske forbruger er tålmodig. Salg af hvidevarer og elektronik på verdens største ø er da også "business as unusual".

Hvidt & Frit vinder frem i mat marked
Trods generel afmatning har Hvidt & Frit vundet markedsandele, og kædedirektør Jørgen Højlund glæder sig over endnu et flot regnskab.

Usikre tider – ikke umulige
2023 kan blive bedre end 2022. Det var en overraskende påstand, analysehuset GfK kom med.

2022 blev næstbedste år nogensinde
Trods krise og krig: sidste år var et godkendt salgsår for hvidevarer – men der er store variationer i tallene.

All About Me
Endnu for tidligt at tale om et vendepunkt. Men det globale marked for hvidevarer og elektronik bliver positivt inden udgangen af 2023, spår GfK

Flere heste at spille på
Branchen for hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater er kommet gennem skiftende konjunkturer og corona med skindet på næsen.

2022 – bedre end 2020!
2022 blev trods krig og krise næstbedste år nogen sinde for salg af hvidevarer.

Black Friday blev ikke så sort endda
Man møder meget sortsyn for tiden, men Black Friday er stadig et vigtigt lyspunkt for salget af hvidevarer og elektronik i Danmark.