21. november 2022  |   Hårde hvidevarer

Vask trygt

Vær opmærksom på risiko for kortslutning, hvis du vasker tøj om natten…

Hårde hvidevarer
21. november 2022  |   af Henrik Egede

Er hvidevarer farlige?

Spørgsmålet blev aktualiseret for nylig, da et forsikringsselskab gik ud til sine kunder med en stort anlagt og lettere skræmmende nyhed: “Vær opmærksom på risiko for kortslutning, hvis du vasker tøj om natten”.

Nyheden var ledsaget af et foto af en forbruger, der i røg og damp stod foran sin vaskemaskine.

Der er sjældent røg uden en brand, så APPLiA satte sig for sammen med Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen at undersøge, hvor farlige hvidevarer faktisk er – sådan rent konkret.

Resultatet ses her. For vaskemaskiner var det samlede resultat, at produktet var skyld i 29 utilsigtede bygningsbrande sidste år – ud af samlet 2600 bygningsbrande på landsplan.

Da Danmark har 2,8 mio husholdninger, er den statistiske risiko for, at vaskemaskinen kortslutter om natten minimale 0,00000035. Matematikere og statistikere kan tage den herfra. I det store hele er budskabet: Forbrugerne kan vaske trygt om natten.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler uanset hvad, at der installeres røgalarm i hjemmet for yderligere at minimere risiko for brand, når elektriske arbejder om natten. Det gode råd er hermed givet videre. 

hvidevarer | sikkerhed | vaskemaskine
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Hvad skal man med en kombiovn?
Kombiovnen er populær som aldrig før. Ikke så underligt, for den er en kærkommen ekstra kapacitet i køkkenet; et fleksibelt alternativ til standardovnen og en oplagt løsning til det mindre køkken.

Samsung tror på det kloge køleskab
Drømmen om at gøre køleskabet til hjemmets digitale samlingspunkt lever videre – nu i 32 tommer.

Verdens Smarteste Emhætte
Emhætter med RørosHetta Sense er automatiske, svært stillegående og har en helt unik teknologi. Teknologien er innebygget, så emhættens design, udforming og fare kan skræddersys, så den passer ditt kjøkken.

Smart rørføring fra emhætten gavnet dit indeklima
EICO Prime Flow er en ny og patenteret systemløsning til rørføring, der samles uden brug af værktøj eller tape.

Ny hovedkatalog fra RørosHetta
Vores nye katalog indeholder mange spændende nyheder.

Kompakt vinkøleskab med Vivino
Asko har netop introduceret en kompakt udgave af deres avancerede vinkøleskab med adgang til Vivino, som hjælper med at holde styr på din vinsamling.

EICO: Nyt emhætte-katalog 2023 på gaden
Den 1. marts 2023 er det spritnye emhætte-katalog på gaden fyldt med spændende nyheder og gode gamle klassikere. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt aspiration hobs, downdraft hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Aspiration hobs, eller induktionskogesektion med integreret emhætte, er blevet det nye […]

Liebherr høster endnu en anerkendt designpris
Same procedure as last year, fristes man til at sige, for designpriserne har det med at regne ned over Liebherrs køle- og fryseskabssortiment. Det nye år starter også godt, for flere af Liebherrs køleskabe er netop hædret med den internationale ’German Design Award 2023’.   I alt 9 fritstående Liebherr køleskabe er blevet hædret med […]

Downdraft hobs vil vinde endnu mere frem i 2023
Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt downdraft hobs – aspiration hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Downdraft hobs, eller induktionskoge-sektion med integreret emhætte, er blevet det nye sort, og noget som forbrugerne efterspørger i stor stil. Den tendens vil kun udvikle sig endnu mere […]

Prisvindende pizzaovne er det nye sort fra Witt!
Design, funktionalitet og sublim smag går op i en sprødere enhed med de nye pizzaovne fra Witt, og nu har ETNA-serien vundet Good Design og German Design Award! De spritnye pizzaovne fra Witt er klar til at indtage 2023, og at ovnene nu er hædret med både Good Design og German Design Award, viser med […]

Ny ASKO-opvasker holder 20 år
ASKO DW60 er testet til 20 års holdbarhed og beskrives som markedets mest rummelige og fleksible opvasker. Den fjerner bakterier med UV-lys og mindsker forbruget af vaskemiddel.