21. november 2022  |   Hvidevarer

Vask trygt

Vær opmærksom på risiko for kortslutning, hvis du vasker tøj om natten…

Hvidevarer
21. november 2022  |   af Henrik Egede

Er hvidevarer farlige?

Spørgsmålet blev aktualiseret for nylig, da et forsikringsselskab gik ud til sine kunder med en stort anlagt og lettere skræmmende nyhed: “Vær opmærksom på risiko for kortslutning, hvis du vasker tøj om natten”.

Nyheden var ledsaget af et foto af en forbruger, der i røg og damp stod foran sin vaskemaskine.

Der er sjældent røg uden en brand, så APPLiA satte sig for sammen med Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen at undersøge, hvor farlige hvidevarer faktisk er – sådan rent konkret.

Resultatet ses her. For vaskemaskiner var det samlede resultat, at produktet var skyld i 29 utilsigtede bygningsbrande sidste år – ud af samlet 2600 bygningsbrande på landsplan.

Da Danmark har 2,8 mio husholdninger, er den statistiske risiko for, at vaskemaskinen kortslutter om natten minimale 0,00000035. Matematikere og statistikere kan tage den herfra. I det store hele er budskabet: Forbrugerne kan vaske trygt om natten.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler uanset hvad, at der installeres røgalarm i hjemmet for yderligere at minimere risiko for brand, når elektriske arbejder om natten. Det gode råd er hermed givet videre. 

hvidevarer | sikkerhed | vaskemaskine
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Samsung lancerer effektive vaskemaskiner med AI
Samsung har netop annonceret deres nye line-up af vaskemaskiner, som udmærker sig med lavt energiforbrug og avancerede AI-funktioner.

Vi vasker tøj med dårlig samvittighed
Næsten hver anden dansker har dårlig samvittighed over, hvordan vores tøjvask påvirker miljøet. Det viser en undersøgelse fra Electrolux - som også har et bud på, hvordan vi løser problemet.

En tryggere hverdag
En komfurvagt er en utroligt effektiv måde at forebygge brand på. Læs mere om vores komfurvagt nedenfor.

RørosHetta Sense
Takket være vores nye teknologi, RørosHetta Sense, behøver du ikke at skænke køkkenventilationen en tanke. Du skal bare tænke på madlavningen, så sørger teknologien i emhætten for resten. 11 indbyggede sensorer sørger automatisk for optimal opfangning af mados til enhver tid. Al teknologi er gemt indei emhætten, så du altid kan vælge det design, der passer bedst til dig og dit køkken.

Dansk kogeplade med præcis temperaturstyring
Danske Ztove præsenterer nu sin første egenproducerede induktionskogeplade med temperaturfølere i de medfølgende gryder og pander.

Skæddersøm og frit farvevalg
Vores emhætter er håndlavede produkter, som giver næsten ubegrænsede muligheder for at forme en emhætte efter din personlige stil.

Lyd og støjniveau
Støjforurening er et relativt begreb. Alt fra et jetfly der letter eller din kollega drikker kaffe. I køkkenet er det den larmende emhætte, der kan ødelægge den kulinariske oplevelse, men sådan behøver det ikke være. Vi bliver ofte spurgt, hvad der er vigtigere i forhold til emhætten. Er det sug kapaciteten eller lyden?

Emhætter er effekt, ikke bare pynt
Den norske emhætte-producent, RørosHetta, har ambitioner i Danmark. Vi besøgte virksomheden i det kolde nord for at høre mere.

Opvasker med varmepumpe
En verdensnyhed. Sådan beskriver Blomberg sine nye opvaskemaskiner med varmepumpe-teknologi, som sænker strømforbruget.

Hvad skal man med en kombiovn?
Kombiovnen er populær som aldrig før. Ikke så underligt, for den er en kærkommen ekstra kapacitet i køkkenet; et fleksibelt alternativ til standardovnen og en oplagt løsning til det mindre køkken.

Samsung tror på det kloge køleskab
Drømmen om at gøre køleskabet til hjemmets digitale samlingspunkt lever videre – nu i 32 tommer.


Annonce
Annonce
Annonce