15. juni 2021  |   TEMA  |   Det smarte hjem  |   Produktnyt  |   Hårde hvidevarer  |   Varm  |   Emhætte

Ventiler styres efter behov

Med Ventmex-programmet tilbyder Thermex en løsning i form af ventiler. Når emhætten tændes, lukkes ventilen i badeværelset til et minimum, så suget koncentreres i emhætten.

Emhætte
15. juni 2021  |   af Søren Bang Hansen

I lejligheder med centralt varmegenvindingsanlæg kan man opleve, at suget i emhætten ikke er kraftigt nok. Med Ventmex-programmet tilbyder Thermex en løsning i form af ventiler, der automatisk reducerer suget i fx badeværelset for at booste det i køkkenet under madlavningen.

Når der tændes for emhætten, sikrer et signal, at ventilen i badeværelset reducerer suget. På den måde opnår vi, at suget i emhætten boostes, samtidig med, at suget i badeværelset opretholdes på 54 kubikmeter i timen, forklarer Henrik Nørgaard, account manager i Thermex Scandinavia.

Signalet fra emhætten kan sendes via kabel eller trådløst til styringsenheden i teknikrummet. Herfra er der fortrådet forbindelse til de øvrige ventiler.

Ventmex fås til alle Thermex-emhætter beregnet til centralsug, og badeværelsesventilerne er lette at udskifte, så de snakker sammen med emhætten.

Thermex har også udviklet en app, der kan anvendes til indstilling af grundventilation. Når det er gjort, skal man i princippet ikke indstille noget mere, men blot lade emhætte og ventiler sikre det optimale emhættesug under tilberedning af maden.

app | emhætte | henrik nørgaard | smart home | thermex
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
NikolaTesla Flame – Prisvindende gaskogesektion med integreret emhætte
Mød NikolaTesla Flame - gaskogesektion med integreret emhætte - den eneste af sin slags på markedet. Det prisvindende NikolaTesla Flame, designet af italienske Fabrizio Crisà, er det nyeste skud på stammen, når vi snakker innovation og power i ét produkt.

Nye regler for emhætter
Selvopfundne danske særregler var fra 1. januar 2021 med til at hindre afsætningen af emhætter og emfang i nybyggeri i Danmark.

Prisvindende gaskogesktion har integreret emhætte
EICO lancerer i 2022 den prisvindende gaskogesektion NikolaTesla Flame fra italienske Elica.

Nyhed fra Thermex

Emhætter: Dansk særregel blokerer
En dansk særregel bremser størstedelen af markedet for salg af emhætter i nybyggeri.

Emhætter i nybyggeri: ny høring
De selvopfundne danske regler om emhætter og emfang i nybyggeri, som Boligstyrelsen administrerer i forbindelse med BR 18, er stadig så uklare, at de skaber forvirring i markedet.

Direktører: Selvopfundne danske krav udelukker 80 procent af markedets emhætter
Dansk særkrav til emhætter i nybyggeri er et perfekt eksempel på, hvad der sker, når lovgiverne ikke følger med tiden, skriver Troels Blicher Danielsen og Henrik Egede

Totalt tjek på temperaturen
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.

Hvor smart er det smarte hjem?
Den teknologiske udvikling betyder, at stadig mere kan lade sig gøre. Netop derfor kan både producenter og forbrugere måske med fordel tænke lidt dybere over, hvor vi selv trækker grænsen mellem ”need to have”, ”nice to have” – og ”arj, det der er altså for fjollet”.

Hvidevarer på nettet kan rammes af hackere
Når køleskabet, robotstøvsugeren og utallige andre apparater kobles på nettet, bliver de principielt sårbare over for hackerangreb. Men hvor bekymrede skal vi være? Og hvad kan vi gøre for at sikre os – både som producenter og forbrugere? Vi spurgte chefen for Center for Cybersikkerhed (CFCS), Thomas Lund-Sørensen.

Nyt hvidevare-brand lanceres i Danmark
Hisense er ikke noget kendt navn blandt danske forbrugere, men det kan det snart blive. De kommende måneder lancerer Gorenje Group Nordic en bred vifte af produkter med Hisense-logoet på fronten.