19. december 2023  |   Branchenyt  |   Marked

Whiteaway i stort opkøb

Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har foretaget et strategisk opkøb af Bolind, som leverer hvidevarer til det almene boligmarked i Danmark.

Marked
19. december 2023  |   af Søren Bang Hansen

Whiteaway Group har netop indgået en betinget aftale om opkøb af Bolind A/S fra Søborg, som er Danmarks største leverandør til boligorganisationer i Danmark. Bolind blev for mere end 70 år siden skabt af boligorganisationerne selv.
Opkøbet understøtter Whiteaways ambition om at vinde det danske B2B-marked for hvidevarer.

– Bolind har stærke kompetencer og et unikt kendskab til den almene boligsektor i Danmark, stærkt understøttet af teknologi og solid kundeservice. Vores ambition er klart at videreudvikle og styrke Bolind-brandet imod boligsektoren og udvide den position, som de allerede i dag har på markedet, siger Thomas Zeihlund, adm. direktør i Whiteaway Group.
De seneste år har Whiteaway oplevet store vækstrater på salg til professionelle og erhverv – både gennem Whiteaway Erhverv og gennem de 68 Skousen-butikker i Danmark.

Perfekt match
Hos Bolind A/S er der stor glæde over aftalen.

– Whiteaway Group er på mange måder den rigtige ejer for Bolind. Dels fordi Whiteaway Group kan tilføre Bolind kompetencer, som kan styrke koncepterne ud imod den danske boligsektor og gøre vores position her endnu stærkere, og dels fordi jeg oplever Whiteaway Group som en meget stærk spiller på det danske marked, drevet af gode sunde værdier, der på mange måder matcher de værdier, vi også efterlever i Bolind, siger Peter Andersen, som er direktør i Bolind.

Holdet fortsætter
Bolind fortsætter som et selvstændigt selskab med samme team. Den nuværende direktør Peter Andersen overgår til en rolle som Sales Director & Head of Integration med reference til Morten Hammelsvang, som er Chief Business Sales Officer i Whiteaway Group.
Bolind omsatte i 2022 for 240 mio. kr. og er organiseret som et aktieselskab – ejet af en række almene boligforeninger.

Aftalen om opkøbet er betinget af accept fra alle aktionærerne i Bolind samt godkendelse fra de danske konkurrencemyndigheder.

Thomas Zeihlund, CEO Whiteaway
– Vores ambition er klart at videreudvikle og styrke Bolind-brandet imod boligsektoren og udvide den position, som de allerede i dag har på markedet, siger Thomas Zeihlund, adm. direktør i Whiteaway Group.
whiteaway
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Witt satser på træningsudstyr
Distributionen af træningsmaskiner fra Total Gym overtages af Witt, som hermed bekræfter sin status som et af de mest alsidige medlemmer af APPLiA Danmark.

Årets produkt 2024 
Norge har haft det i årevis - og nu får Danmark det også: en pris for årets bedste produkter inden for hvidevarer og elektronik.

Marked: Fin april 
Markedet 2024 er ikke kommet flyvende fra start. April-afsætningen for hårde hvidevarer i Danmark var dog, isoleret set og målt med APPLiA Danmark markedsdata, opløftende. En fremgang på 8% i værdi og 10,6% i styksalg.

2025 kan blive vendepunktet
Forbrugertillid er på vej tilbage - 2025 kan blive året, hvor afsætningen vender.

Alfreds anvisninger 
Hvordan lykkes man med at sælge kvalitetsprodukter i et trægt marked? Det var temaet, da APPLiA 18. april 2024 afholdt branchedag og årsmøde på KolleKolle i Værløse.

Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

Ztove – med en enkelt grads præcision
En mislykket pandekage var starten. På Fyn ligger en ung dansk virksomhed, der vil sikre, vi kan lave mad ved præcise temperaturer. Hvidvare-Nyt har besøgt Ztove, som er nyt medlem af APPLiA Danmark.

SMEG med usædvanligt tilbud 
Den italienske producent SMEG giver fra og med 1. februar 2024 et usædvanligt tilbud: prøv produkter i 100 dage i ro og mag - og returnér varerne med fuld fortrydelsesret.

2023 var noget hø
Markedet i 2023 var negativt. Lyspunkterne var bl. a. vaskemaskiner og især årets højdespringer: airfryeren!

Black Week er dobbelt op
GfK: Forbrugerne køber de dyrere "premium"-produkter i Black Week.


Annonce
Annonce
Annonce