28. juni 2022  |   Kort nyt  |   Branchenyt  |   Retail

Whiteaway køber Frigor  

Viborg-virksomheden Vibocold A/S har solgt varemærket Frigor til Whiteaway Group, der fremover vil have Frigor-produkter som private label.

Retail
28. juni 2022  |   af Henrik Egede

Viborg-virksomheden Vibocold A/S har pr. 1. juli 2022 solgt varemærket Frigor til Whiteaway Group, der fremover vil have Frigor-produkter som private label.

“Vi har gennem nogen tid undersøgt mulighederne for et eget brand, hvorpå vi kan bygge videre på et godt fundament. Vi har forhandlet Frigor gennem mange år og kender det som et godt brand, som vi er overbeviste om, vi kan udvikle yderligere”, siger Jakob Nørgaard, CCO hos Whiteaway Group.

Frigor er dansk hvidevare-historie. Frigor var sammen med Caravell to navnkundige virksomheder inden for køl- og frysprodukter – begge med adresse i Viborg og begge med succes i 1960’erne og 1970’erne. Frigor har siden 2007 været ejet af Vibocold. 

frigor | jacob nørgaard | vibocold a/s | whiteaway
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
A-mærket rammer loftet
På IFA 2023 kunne AEG stolt meddele, at man fra 2024 ikke længere bragte vaskemaskiner på markedet, der ikke var energiklasse A eller bedre.

APPLiA-webinar om emballage
APPLiA arrangerer sammen med FABA (lyskilde-producenterne) den 10. oktober 2023 et webinar.

Retur til fremtiden
Siden 2005 har Elretur håndteret producentansvaret for udtjente hvidevarer og udtjent elektronik for de fleste producenter i Danmark.

1. Halvår 2023: Ikke det bedste  
De første seks måneder af 2023 har ikke været de bedste for afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater.

Power-eksperiment: Tilbudsaviser giver stadig mening
De koster dyrt i penge og papir, og der findes et hav af digitale alternativer. Men nu har Power-kæden testet effekten af de fysiske tilbudsaviser, og konklusionen er klar.

Energimærket er ikke kvalitetsmærke 
Energimærket er et fremragende pejlemærke for køb af hvidevarer og elektronik.

Borgerbonus for reparation
Danmarks Radio har i stort anlagte indslag forfulgt ideen om, at borgerne skal have fradrag for udført reparation af elektronik.

Stærkere forbrugerfokus på madspild
Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public angiver 94 pct af danskerne, at de har langt mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Michelin-stjerne over Gødstrup
Nu er en ny drøm realiseret. I sidste uge fik gourmet-restauranten Domæne, stiftet af Witt A/S, efter kun et enkelt års drift den første Michelin-stjerne.

Nordisk middag på IFA  
Igen i år inviterer de nordiske brancheforeninger til nordisk middag i forbindelse med IFA.

Mindre muntert marked  
Nu, hvor den danske regering har lagt krise-retorikken til side, har en afmatning ramt markedet for hvidevarer.