3. marts 2024  |   Branchenyt

Whiteaway køber Hvidevare Grossisten

Whiteaway Group har netop indgået aftale om opkøb af Hvidevare Grossisten fra Herning, som er en landsdækkende leverandør af husholdnings- og professionelle hvidevarer.

Branchenyt
3. marts 2024  |   af Søren Bang Hansen

Opkøbet understreger Whiteaways ambition om at vinde det danske B2B-marked for hvidevarer.

– Hvidevare Grossisten er specialister i salg af hvidevarer til elinstallatører og uafhængige køkkenbutikker med høj kundetilfredshed og en solid evne til at sikre rentabilitet i deres aktiviteter. Jeg glæder mig til at byde dem velkommen i Whiteaway Group og sammen udbygge og styrke deres position på markedet, siger Thomas Zeihlund, CEO for Whiteaway Group.

Særligt de seneste år har Whiteaway oplevet store vækstrater på salg til professionelle og erhverv, og kort før årsskiftet kunne man offentliggøre opkøbet af Bolind, som er hvidevareleverandør til det almene boligmarked i Danmark.

Whiteaway Group

Sælger, distribuerer og monterer hvidevarer og andre produkter til private hjem i Danmark, Norge og Sverige. Privatkunderne serviceres gennem 12 webshops og i 87 lokale franchisebutikker. De primære brands er Skousen, Tretti og Whiteaway. Whiteaway Group har ligeledes et dedikeret team til at håndtere et stigende antal erhvervskunder. Hvidevarekoncernen beskæftiger 280 ansatte på tværs af Skandinavien.

– Opkøbet af Hvidevare Grossisten afspejler på mange måder vores mål om at vinde markedet for hvidevarer til elinstallatører og uafhængige køkkenbutikker i Danmark som en del af vores samlede fokus på det danske B2B-marked. Vi oplever meget tydeligt, at kombinationen af høj leveringssikkerhed, de helt rette priser og konkret produktviden til de enkelte segmenter giver os en fordel i markedet. Kunderne genkøber trofast, og vi vinder stadigt større projekter. Det lover godt for fremtiden, uddyber Thomas Zeihlund.

Et stærkt match

Hos Hvidevare Grossisten, som blev stiftet i 2004, er der stor glæde at spore over aftalen. Ifølge administrerede direktør Niclas Legaard er Whiteaway den helt rette partner til at videreudvikle selskabets position på det danske marked.

– Vi oplever Whiteaway Group som den stærkeste og mest troværdige spiller på det danske hvidevaremarked, og vi føler, vores værdier samt strategi spiller godt sammen med deres. Vi har oplevet kontinuerlig vækst i både top- og bundlinje de sidste mange år, men med Whiteaway Groups helt unikke kompetencer, logistik og position i markedet glæder vi os rigtig meget til at tage de næste skridt på rejsen sammen med dem, siger Niclas Legaard, som er administrerende direktør i Hvidevare Grossisten.

Hvidevare Grossisten

Er en dynamisk og professionel samarbejdspartner på B2B markedet for handel med hvidevarer. De har gennem de sidste 20 år oparbejdet stærke kompetencer og tætte relationer til deres kundesegment, som udgøres af elinstallatører, hvidevareteknikere og uafhængige køkkenbutikker landet over.

Hvidevare Grossisten fortsætter som et selvstændigt selskab med base i Herning, og alle tre nuværende ejere Kristian Legaard, Nicklas Legaard og Lasse Bønløkke fortsætter i den nye konstellation. Det samme gælder virksomhedens andre ansatte, som fremover vil håndtere salget og kontakten til elinstallatører og uafhængige køkkenbutikker i hele koncernen, mens Whiteaway Group vil håndtere backoffice, logistik og kundeservice.

branchenyt | grossisten | hvidevarer | opkøb | whiteaway | whiteaway group
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Bosch-Siemens ser lyst på fremtiden
Den 11. april løftede selskabet sløret for regnskabsåret 2023 med en omsætning på 14,8 milliarder euro. Som ventet er det lavere end under corona-boomet, men BSH vandt vigtige markedsandele og venter fremgang.

APPLiA Markedsdata bliver nordiske  
APPLiA (og tidligere FEHA) har i mere end 30 år leveret grundlæggende markedsdata om afsætningen i det danske marked til sine medlemmer.

Nyt liv til gamle støvsugere
Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel Broch. Hun har været omgivet af støvsugere hele sit liv – og lancerer nu et nyt koncept for ”retrostøvsugere”.

75 år med hvidevarer i St. Ajstrup   
I 1949 blev købmanden i den nordjyske landsby St. Ajstrup til en brugsforening. Senere blev den til Køkken- og Hvidevarebrugsen - i dag en virksomhed (JKE Design) med 40 ansatte og butikker fordelt på fire adresser i Brønderslev, Aalborg, Viborg og Store Ajstrup.

Ombudsmand på tur 
Den ny forbrugerombudsmand, Torben Jensen, er i maj-juni på tur, hvor aktuelle emner tages op med deltagere fra erhvervslivet.

Alfred på årsmøde  
Alfred Josefsen, tidligere direktør for Irma, er hovedtaler på APPLiA Danmarks årsmøde, som finder sted torsdag den 18. april på Konferencecenter KolleKolle i Værløse.

Whiteaway får ny CEO
Ny CEO for Whiteaway Group bliver nuværende CFO, Jonas Hald Johansen. Han afløser Thomas Zeihlund, som forlader virksomheden for at komme tættere på sin familie i Hillerød.

Bedre indeklima hele året rundt
Duux tilbyder en lang række funktionelle samt effektive produkter til forbedring og kontrol af luftkvalitet og indeklima. Sortimentet omfatter blandt andet luftrensere, luftfugtere, vifter og ventilatorer, alt i et iøjnefaldende, smukt og elegant design.

Stærke branche-brands 
Samsung er sjette-stærkeste brand i Danmark på tværs af alle brancher - og Elgiganten blev nummer seks over de virksomheder, der har forbedret deres brand mest.

Januar 2024 var positiv  
For første gang i 14 måneder viser afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparater en positiv udvikling.

EICO med trivsel
Mindre virksomheder har også brug for at arbejde med trivsel. Nordjyske EICO har gjort dette.


Annonce